Публикация

Магнитотерапията спомага бързото възстановяване

Магнитотерапията спомага бързото възстановяване

Една от водещите задачи на екипа на МБАЛ „Света София“, след грижата за пациентите, е грижата за младото поколение лекари. Именно лекарите, обучавани в различните медицински специалности, са главната надежда на съвременната българска медицина.

В МБАЛ „Света София“ винаги се е отделяло особено внимание на изграждането на високия професионализъм на младите лекари

Те винаги са добре дошли във всяко едно отделение на болничния комплекс, чиято свръхмодерна база е на тяхно разположение за специализираното им обучение. В това отношение отделението по физиотерапия и следоперативна рехабилитация също не прави изключение и лекарите специализанти затвърждават теоретичните си знания и придобиват практически умения, благодарение на своите по-опитни колеги.

 

Основна роля сред обучаващите специалисти в отделението по физиотерапия и следоперативна рехабилитация заема началникът на отделението проф. д-р Тройчо Троев.

Богатия си опит той предава с удоволствие на младото поколение лекари, сред които е и д-р Вера Георгиева. За да бъде обучението адекватно на съвременната динамична среда обаче, МБАЛ „Света София“ винаги се стреми да поддържа налична и

свръхмодерна апаратура

Именно благодарение на новия апарат за магнитотерапия, с който отделението вече разполага, днес проф. д-р Троев обучи д-р Георгиева какви са предимствата на тази терапия за възстановяването на пациентите.

магнитотерапия

 

Тъй като апаратът разполага с по-големи индуктори, те успешно обхващат и по-големите стави на крайниците на пациента
Модерният апарат за магнитотерапия е предназначен за локално лечение – той има обезболяващо, противовъзпалително, противооточно действие. Така магнитотерапията може да бъде изключително успешно прилагана на пациенти, нуждаещи се от регенерация на тъкани при трудно заздравяващи рани и при нарушения на костта. Чудесни резултати се наблюдават и след счупвания с последвало дълго обездвижване, примерно, след повече от 20 дена носене на гипс.

Сред качествата на новия апарат за магнитотерапия проф. д-р Троев изтъква и че противопоказанията му са много малко. За такова се отчита наличието на кардиостимулатор – пейсмейкър. Не са проблем различните метални импланти, използвани в медицината, тъй като при процедурите не се загрява тялото.

Неговите възможности за възстановяване на здравето могат да бъдат широко използвани – и при малки деца, и при пациенти в напреднала възраст

Продължителността на магнитотерапията е по лекарска преценка, според състоянието на пациента, но най-често варира между 5 и 15 процедури. Лечението с магнитно поле е изключително подходящо и успешно като въвеждаща терапия, преди раздвижването на пациента, т.е. преди изготвянето на кинезитерапевтичната му индивидуална програма. А в отделението по физиотерапия и следоперативна рехабилитация на МБАЛ „Света София“ този персонален подход за пълното възстановяване на пациентите е традиция.

магнитотерапия къде

Коментари