Публикация

Кашлицата при кърмачето може да е спешно състояние

Кашлицата при кърмачето може да е спешно състояние

Кашлицата е защитен механизъм, но може да бъде и алармиращ симптом на сериозни заболявания, дори в някои случаи животозастрашаващи в детската възраст.

Това предупреди д-р Жени Стоичкова, специалист по педиатрия и детски белодробни болести, Бургас. Нощната кашлица сериозно плаши родителите – тя е драматична, лаеща и изисква незабавни мерки.

 

Важно е да се знае, че кашлицата при кърмачето до 1 годинка може да се задълбочи бързо, за броени часове. Имунната система на малкото дете е незряла, състоянието му изисква по-стриктно проследяване. Ето защо още при първото покашляне трябва да се търси спешно лекарска помощ, подчерта д-р Стоичкова.

 

При по-големите деца до прегледа при лекар безобидната кашлица би могла да се третира и в домашна обстановка. 

„Последните години има едно връщане към природните продукти, фитопродуктите, към народната медицина. Може да се ползват различни облекчаващи кашлицата сиропи. Добре е те да са стандартизирани, билкови. В никакъв случай кашлицата не бива да не се потиска“, категорична е д-р Стоичкова.

В своята практика опитният педиатър използва сиропа Ен-Ти-Тус - аюрведично средство срещу кашлица с изцяло билков състав. Сиропът може да бъде използван при всички видове кашлица при деца над 1 годинка.

„Синергията между билките в този сироп не само облекчава кашлицата, но и спомага втечняването на бронхиалния секрет и по-лекото му отделяне. Ен-Ти-Тус има и лек антиалергичен ефект, съдържа и съставка, която спомага по-бързото му метаболизиране в черния дроб“, подчерта педиатърът.

Подробности – в следващото видео.

Коментари