Публикация

Трансдермален билирубинометър в МБАЛ ВИТА

 Трансдермален билирубинометър в МБАЛ ВИТА

Послучай Бабинден д-р Савчев и д-р Савчева – собственици и ръководители на МБАЛ ВИТА, сюрпризираха Неонатологичното отделение със закупуването на нов, свръхмодерен уред. Това е  трансдермален билирубинометър, който помага да бъде проследяван билирубина на новородените без убождане, а само с докосване на кожата на бебето.

 Стриктното проследяване на нивата на този пигмент изисква чести проби, за да не се стигне до проблемните му стойности. Това е най-елегантното и нетравматично решение, защото измерването на билирубина при новороденото вече може да бъде направено през кожата, а резултатът се отчита за по-малко от двадесет секунди.

Този тип изследване е неинзвазивно, безболезнено и изключително щадящо за новороденото. Със сигурност спестява и много негативни емоции на родителите, изживяващи трудно всяко убождане на новороденото.

Трансдермалният билирубинометър е иновативно и щадящо решение за проследяване на физиологичната жълтеница при новородените, особено когато тя не е отшумяла в рамките на 15-20 дни от раждането.

Новият апарат издига на още по-високо, европейско равнище медицинското обслужване на многобройните пациенти в МБАЛ ВИТА.

 

Коментари