Публикация

Защо е коварна пикочната киселина (ВИДЕО)

Защо е коварна пикочната киселина (ВИДЕО)

Пикочната киселина е изключително коварно съединение, което има способността бързо да се променя, изтъкна проф. Мария Иванова, специалист по клинична и медицинска химия.


Проф. Иванова поясни, че

това е киселина, получена от разграждането на пурини – хетероциклични съединения

Пуринът е съединение, което от гледище на органичната химия носи слабоосновен характер. Той не позволява да имаме кисели еквиваленти. Превръща се в пикочна киселина, а тя носи киселинен характер. Ето това е първото коварство на пикочната киселина. Тя е произлязла от нещо алкално, а се е получил кисел продукт, посочи проф. Иванова.

Повишената пикочната киселина може да се натрупа в междуставното пространство и да предизвика подагра – заболяване с голяма честота и социална значимост.

 

Лечението на подагра не бива да се отлага – тя обикновено води след себе си и други заболявания (хипертония, диабет, метаболитен синдром).

Уникална формула за лечение на подагра

На основа на нашите дългогодишни клинично-химични проучвания създадохме препарата „Подагрол“ с нов механизъм на действие за лечение при подагра, изтъква проф. Иванова.


Формулата му е призната с множество международни патенти.


„Подагрол“ допринася за естественото разтваряне на кристалите на пикочната киселина. Тази хранителна добавка, която представлява естер на висши мастни ненаситени киселини, е ефективна както при подагрична криза, така и за превенция.
Препаратът няма странични ефекти, може да се прилага продължително време и да се комбинира с други терапии. С много бърз ефект.


Подробности – във видеото по-долу.

Коментари