Публикация

Училище за онкоболни: Рак на глава и шия, хранопровод и стомах, панкреас

Училище за онкоболни: Рак на глава и шия, хранопровод и стомах, панкреас

Поредната трета лекция в безплатното Училище за онкоболни пациенти в УМБАЛ „Софиямед“, която ще се проведе на 18 февруари (вторник) от 13:30 часа, ще бъде посветена на онкологичното заболяване в няколко зони от тялото: глава и шия, хранопровод и стомах, панкреас.


В първия панел от лекцията д-р Надя Александрова от Отделението по уши-нос-гърло на УМБАЛ „Софиямед“ ще представи

рисковите фактори, развитие на заболяването и оперативното му лечение

Подробности относно лъчелечението пациентите ще разберат от д-р Надя Борисова от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”. Kак да се справят с нежеланите реакции от лечението пациентите ще научат от онколога д-р Мариaнa Атанасова от УМБАЛ „Софиямед“.


Панелът за рака на хранопровода и стомаха се осъществява съвместно с екипа на Отделението по гастроентерология на УМБАЛ „Софиямед“. Пациентите ще разберат повече за симптомите и диагностиката в лекцията на д-р Антония Донкова.
Лечението на рака на хранопровода ще представи онкологът от „Софиямед“ д-р Марин Ангелов, а на рака на стомаха – д-р Виктория Хаджиева.

 

Рисковите фактори, симптомите и диагностиката на рака на панкреаса в последния панел ще представят гастроентерологът д-р Силви Симинкович и онкологът д-р Маргарита Таушанова.

Присъствието не изисква предварително записване или заплащане

и всички са добре дошли да посетят лекциите, за да се информират.


Училището се провежда в Учебна зала №1, сектор Г на УМБАЛ „Софиямед“, намиращ се на бул. „Г. М. Димитров“ 16.

 

Училище за онкоболни

 

Коментари