Публикация

Проф. Мария Орбецова е най-вдъхновяващият ендокринолог

Проф. Мария Орбецова е най-вдъхновяващият ендокринолог

Специалистът от града под тепетата спечели най-много гласове в кампанията Лекарят, който ме вдъхновява

 

Над 400 лекари, сестри, фармацевти, студенти по медицина и здравни експерти участваха във вота за най-вдъхновяващ специалист по ендокринология. Гласуването се проведе онлайн в платформата CredoWeb като част от Кампанията "Лекарят, който ме вдъхновява". 

 

Целта на кампанията е да даде шанс на лекарското съсловие да излъчи знакови професионалисти в различните специалности, които с примера си увличат гилдията, карат колегите си да вървят напред и да се развиват. 

 

Месецът на Ендокринологията беше организиран с подкрепата на Санофи България и в него бяха номинирани 20 от най-добрите и вдъхновяващи ендокринолози от цялата страна.

Лекарите гласуваха и избраха за най-вдъхновяващ сред ендокринолозите - проф. Мария Орбецова от УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив

Тя е номинирана от екипа си, заради високото й ниво на експертност и професионализъм; грижовното й отношение към колегите, на които непрестанно предава своите знания и умения; изключителната й човечност и съпричастност към пациентите, които подкрепя с топлина и внимание. Номинацията й бе подкрепена и от много колеги извън клиниката, защитили специалност, благодарение на нея. 

проф. Мария Орбецова
проф. Мария Орбецова

 

Освен признанието на колегите проф. Орбецова получава специалната значка на CredoWeb - ЛЕКАР, КОЙТО ВДЪХНОВЯВА. За нея ще бъде заснет и филм, представящ многобройните й професионални постижения.

Проф. Мария Орбецова е началник на Клиника по ендокринология и болести на обмяната при УМБАЛ „Св. Георги” и Ръководител на едноименната Секция към Медицински Факултет на Медицински Университет - Пловдив. В продължение на 2 мандата е зам.-декан на Медицинския факултет в университета. Специализирала е в Ню Касъл; Копенхаген; Париж и Лондон. Защитила е дисертация на тема: “Нарушения във въглехидратната и липидната обмяна при хипоталамо-хипофизарни заболявания с автономна хормонална свръхсекреция – акромегалия, болест на Cushing и пролактиноми” и има присъдена образователна и научна степен “Доктор”. Съавтор е в редица учебници, ръководства, учебни помагала и монографии у нас и в чужбина. Има множество публикации в български и международни медицински списания и участия в научни форуми в различни области на ендокринологията. 

На втора позиция сред най-вдъхновяващите ендокринолози вотът постави доц. Лъчезар Лозанов от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Доц. Лъчезар Лозанов - ендокринолог
доц. Лъчезар Лозанов

 

Доц. Лъчезар Лозанов е началник на отделение по Ендокринология към Клиника по Вътрешни болести в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Доц. Лозанов вдъхновява своите колеги с позитивното си отношение към лекарската професия, с комуникативността и професионализма, които проявява в ежедневната работа със своите колеги, вкл. на интердисциплинарно ниво. Той се занимава активно с научно-изследователска дейност и развива нивото на отделението, което ръководи, с приложение и усъвършенстване на модерни методи в диагностиката и лечението на ендокринните заболявания особено в направленията диабет, заболявания на щитовидната жлеза, метаболитни нарушения и затлъстяване. Той стимулира научния и клиничен потенциал на отделението и добрата организация в него, което рефлектира в отлични пациентски отзиви и удовлетвореност. Доц. Лозанов работи в Болница Токуда от нейното откриване. Член е на Българското дружество по ендокринология, Асоциацията по ендокринни хипертонии и Европейското дружество по изучаване на захарния диабет (EASD).

 

Третото място в Месеца на Ендокринологията е за доц. Живка Бонева от Медицински институт – МВР

доц. Живка Бонева - ендокринолог
доц. Живка Бонева

 

Доц. Живка Бонева е началник на клиника по Ендокринология към Медицински институт – МВР. Защитила е докторска степен, свързана с наднорменото тегло и затлъстяването. Има множество специализации в страната и чужбина и сертификати за ехография на щитовидна жлеза, тънкоиглена аспирационна биопсия на възли на щитовидната жлеза; ехография на коремни органи (вкл. надбъбречни жлези). От 2008 г. провежда обучение и е ръководител на специализацията по Ендокринология на млади лекари. Тя е номинирана като пример за коректно, етично и изключително отговорно отношение към пациентите и колегите. Човек, стремящ се към непрекъснато научно усъвършенстване и специалист, който проявява несравнима грижа и внимание за израстването на бъдещите ендокринолози. Доц. Бонева е превърнала обучението на своите специализанти в своя кауза.

 

CredoWeb благодари на всички, които се включиха с номинации и гласове в Месеца на Ендокринологията. С коя медицинска специалност ще продължи кампанията Лекарят, който ме вдъхновява предстои да стане ясно скоро.

 

Подробности за кампанията Лекарят, който ме вдъхновява и всички предишни етапи можете да видите тук>>>

*В кампанията са зачетени само гласовете от медицински специалисти, регистрирани като такива в платформата CredoWeb. Не се зачитат гласовете от профили тип „Потребител“. **В кампанията са зачетени само гласовете, подадени в посочения период от 16 декември до 31 януари 2020 г. ***КредоУеб не извършва никаква допълнителна селекция на излъчените кандидати. Процесът на номинации и гласуване е изцяло прозрачен.

Коментари