Публикация

Един месец безплатни очни прегледи в МБАЛ „Света София“

Един месец безплатни очни прегледи в МБАЛ „Света София“

На безплатен скринингов очен преглед могат да разчитат пациентите на МБАЛ „Света София“ от 10 февруари до 10 март включително. Кампанията се провежда традиционно с цел улесняването на диагностицирането и осигуряването на най-доброто лечение на пациенти, страдащи от заболявания на макулата.

Тази кампания с безплатни прегледи цели да бъде в помощ на пациенти със зрителни изменения

– разкривяване на правите линии, деформация на образите, затруднено виждане, поява на тъмни петна, увреждане на макулата. При установяване на макулна дегенерация, в клиниката по офталмология на МБАЛ „Света София“ ще бъде направен план за лечение и осигурена най-добрата медицинска грижа за подобряване на зрението на пациентите.

Все още не са съвсем установени

причините за възникването на едно от най-деструктивните очни заболявания - макулната дегенерация

Със сигурност роля за това играе и начинът ни на живот. Сред факторите, които увеличават риска от сериозното заболяване, са тютюнопушенето, вредното хранене, генетичната обремененост и някои хронични болести. Но е доказано, че колкото по-рано бъде диагностицирана макулната дегенерация, толкова по-големи са шансовете за запазване на зрението на пациента.

Тази диагноза е на първо място като причина за намаляване на зрението над 60-годишна възраст.

Екипът на клиниката по офталмология на МБАЛ „Света София“ лекува успешно макулна дегенерация вече близо 15 години, а лечението се реинбурсира частично от НЗОК.

На всеки, записан за преглед на телефон +359 2 8184 623, ще му бъде измерено очното налягане и ще му бъде направено изследване с „очен скенер“ - оптична кохерентна томографи

Коментари