Публикация

Masterclass със световно признатия гръден хирург проф. Диего Ривас ще се проведе във Варна

Masterclass със световно признатия гръден хирург проф. Диего Ривас ще се проведе във Варна

Водещият гръден хирург от световна величина проф. д-р Диего Гонзалез Ривас, признат специалист в областта на ендоскопската гръдна хирургия, ще проведе Masterclass България в МУ-Варна и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна на 29 февруари и 1 март 2020 г.

 

Визитата на изтъкнатия лекар е част от посещение на 5 балкански държави, с цел теоретично и практично обучение на специализанти, студенти и специалисти по гръдна хирургия от България. Работният език на мероприятието е английски.

Програмата на проф. д-р Диего Гонзалез Ривас във Варна включва:

29 февруари 2020 г.

от 16:00 часа в Първа аудитория в МУ-Варна ще се проведе лекционен курс по торакоскопска гръдна хирургия, като предвидените теми са: „Uniportal VATS: past, present and future“ и „Uniportal VATS sleeve resections“.


1 март 2020 г.

в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна проф. д-р Диего Гонзалез Ривас ще извърши 2 унипортални видеоасистирани торакоскопски оперативни интервенции при пациенти с белодробен карцином. Операциите ще бъдат транслирани с двустранна аудио-визуална връзка в зала „А“ в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и са отворени за посещение от специалисти и специализанти по гръдна хирургия и за студенти по медицина.

Визитка

Проф. д-р Диего Гонзалез Ривас е възпитаник на университета в Сантяго де Компостела и на Колежа по медицина на университета в Коруня (MD). Той специализира в областта на общата и гръдната хирургия и трансплантация на бял дроб в университетската болница в Коруня. Д-р Гонзалез Ривас работи в Университетската болница в Коруня и е активен член в нейната програма за трансплантация на бял дроб с повече от 40 случая годишно. Той е основател на секторите по минимално инвазивна гръдна хирургия (UCTMI) в болниците Quiron, San Rafael и медицински център Modelo.


Д-р Гонзалез Ривас е основоположник и директор на тренировъчната програма за унипортална видеоасистирана гръдна хирургия ( Uniportal VATS ) в Shanghai Pulmonary Hospital (най-големият торакален център в света, с извършени 17 000 белодробни резекции през 2019 г.)


Д-р Гонзалез Ривас е рецензент на много научни списания и е координатор на годишната среща на SECT от 2014-2017 г. Също така, той участва в образователни дейности на Европейската торакална асоциация (ESTS), EACTS и Международното дружество за минимално инвазивната кардио-торакална хирургия (ISMICS). Той е сертифициран хирург на борда на Европейската торакална асоциация от 2010 г. (FECTS) и член на AATS от 2016 г. През 2007 г. д-р Гонзалез Ривас започва развитието си в областта на видеоасистираната торакална хирургия. След усъвършенстване на конвенционалната техника за торакоскопска белодробна хирургия в болницата Cedars Sinai, Лос Анжелис, Америка, специализира в университета Duke, USA , усвоявайки бипорталната торакоскопска техника от пионера ѝ д-р Томас Дамико. На базата на натрупания опит, той започва да прилага и усъвършенства унипорталния достъп в гръдната хирургия.

Д-р Диего Гонзалез Ривас е пионер в унипорталните анатомични резекции на бял дроб

(първи случай през юни 2010 г.), анатомични белодробни резекции при неинтубирани пациенти (първи случай през април 2014 г.) и Unisurgeon Uniportal VATS (първи случай през 2016 г.). Той също така е експерт в унипорталните, субксифоидни резекции и унипортални реконструктивни операции на бял дроб. През 2019 г. е извършил над 800 белодробни анатомични резекции в цял свят. Той има повече от 100 доклада, описващи иновативната техника и нейните резултати в множество медицински списания и учебници по гръдна хирургия.

 

Организатор на визитата на проф. д-р Диего Гонзалез Ривас е компания, световен лидер в медицинските технологии.

Снимка: МУ-Варна

Коментари