Публикация

Антиоксидантите запазват имунитета през грипния сезон

Антиоксидантите запазват имунитета през грипния сезон

По време на грипния сезон една от най-рисковите групи за развитие на тежки инфекции са хората с хронични заболявания. Причината е, че всяко хронично страдание на организма води до намаляване на неговия имунитет. Ето защо лекарите съветват в периода от есента до пролетта тези хора да подкрепят своето здраве със средства, които подпомагат имунната им система.

 

През последните години много от

препоръките са насочени към използването на т.нар. антиоксиданти

Това са нискомолекулярни съединения, които попадат в организма на човека, както с различни плодове и зеленчуци, така и чрез хранителни добавки.

 

На разположение на пациентите с хронични заболявания са различни продукти, които позволяват те са си набавят нужните антиоксиданти. Сред тях е „Ресвирол“, който е подходящ за ежедневен прием.

 

Д-р Веселка Гергова, кардиолог и преподавател в Медицински университет София, отбелязва, че препаратът се препоръчва за хора със сърдечносъдови проблеми. Тя напомня, че от края на октомври до април рискът от грип или друго респираторно вирусно заболяване е висок. Ето защо тези пациенти е добре да приемат антиоксиданти. Препоръчителната доза на „Ресвирол“ е 2 капсули дневно. Колкото по-продължително време се взима, толкова по-добре.

 

Антиоксиданти помагат в грипния сезон

 

Специалистът съветва

приема на антиоксиданти и за здрави хора

Причината е, че в съвременния свят нашият организъм непрекъснато е изложен на действието на вредните фактори от околната среда - токсини, тежки метали и т.н. Ако допреди няколко десетилетия е било достатъчно човек да се храни здравословно и разнообразно и по този начин да приеме естествените антиоксиданти от храните, то днес това съвсем не е така. Колкото повече токсини има в околната среда, толкова по-податлив става той към хронични и към злокачествени заболявания. Стресът също оказва негативно влияние. Ето защо приемът на хранителни добавки, съдържащи антиоксиданти, може да подпомогне запазването на добро здраве.

Коментари

а какво ще кажете за комбинацията тамифлу до 10 ден или реленца до 10 дни + имунайз 2-4,5 табл на ден + цинк и селен .Да не би е по слаба от препоръчаната от вас