Публикация

Медицински център "д-р Стоян Стоянов" е един от малкото в страната и единствен в Стара Загора, който разполага с революционната лазерна система с бранд MAXXIMUS. 

Медицински център "д-р Стоян Стоянов" е един от малкото в страната и единствен в Стара Загора, който разполага с революционната лазерна система с бранд MAXXIMUS. 

Медицински център 'д-р Стоян Стоянов' е един от малкото в страната и единствен в Стара Загора, който разполага с революционната лазерна система с бранд MAXXIMUS.

Чрез него се предлага нехирургично,неинвазивно или минималноинвазивно лечение с лазерни снопове при:

  • стресинконтиненция(незадържане на урина);
  • уретрална компонента на генитоуринарния синдром в менопауза(дизурия, полакиурия, никтурия );
  • генитален пролапс (отпускане /спадане на матка и влагалище): цистоцеле, цистоуретроцеле, десцензус
  • лечение на отпуснати влагалищни стени и подмладяване на интимната област(след раждане и менопауза);
  • обработка на цикатрикс от епизиотомия

Какво е вагинална лазерна терапия и за лечение на какви състояние се използва?
Вагиналната лазерна терапия е нехирургична и неинвазивна процедура, използваща лазерна енергия за лечение на:

  • стрес инконтиненция – неволево изпускане на урина при повишаване на коремното налягане – при кихане, кашляне, вдигане на тежки предмети, изкачване на стъпала, тичане. Основната причина за това е загуба на колаген и еластин във вагиналната тъкан и намаляване тонуса на мускулите на тазовото дъно. Това е причина за промяна на нормалното анатомично положение на пикочния мехур и уретрата и поява на симптоми на стрес инконтиненция. Факторите, потенциращи развитието на стресинконтинецията са множество: бременност, раждане, тазови операции, тазови травми, възрастови изменения на тъканите, наднормено тегло и др.
  • вагинална атрофия – изтъняване на вагиналната лигавица и намаляване на еластичността й , особено изразени в лактационния, в перименопаузалния и постменопаузалния период; тези промени водят до смутено овлажняване, сухота, чувство за парене и болезненост по време на полов контакт, понякога и кървене в резултат на механична травма на влагалищната лигавица, чести и повтарящи се инфекции на пикочния мехур. Oсновната причина за вагиналната атрофия са намалените нива на естрогените, които поддържат доброто състояние на влагалищната мукоза, уретрата и пикочния мехур.
  • синдром на вагинална релаксация - чувство за отпуснато и разширено влагалище - причина за липсата на удоволствие от сексуалния акт и намаляване на либидото; това състояние се среща често след бременност и раждане поради спад в тонуса на тазовата мускулатура и отслабване на тазовите лигаменти, поддържащи нормалното положение на матката и влагалището;

Mедицинските лазери с марката MAXXIMUS съчетават в себе си съвременна технология, широк спектър на приложение, здравина, прецизност, надежност и съвременен дизайн. MAXXIMUS са нарицателно за напредъка на лазерните технологии в наши дни. С тях работят много от елитните болници, клиники и козметични студия. С тях могат да се извършват редица хирургически и козметични интервенции с голяма точност и по този начин се свежда до минимум дискомфорта по време на процедурата.


Лазерният лъч представлява силно концентриран и мощен сноп светлина, който взаимодейства с тъканта и я третира с абсолютна точност, което е невъзможно да се постигне с други методи на интервенция, като площ по-малка от 1 милиметър в диаметър може да бъде лекувана без да се засягат околните участъци от тъканта. Възможностите на CО2 лазера Maxximus са в две насоки – лъч с висока интензивност, извършващ амбулаторни хирургични манипулации в сферата на гинекологията. Втората насока е свързана с фракционно въздействие, т.е решетка от лазерни лъч с ниска интензивност.

 

Принципът на работа се състои в образувана терапевтична матрица от тънки лъчи светлинна енергия, достигаща до горния и средния слой на тъканта при минимален дискомфорт за пациента. Фракционен означава, че на светлинния лъч са изложени само частици (точици ) така, както остава незасегната тъканта около третираното микропространство. Това води до естествено и по-бързо възстановяване. Ползотворният ефект на лазерния лъч се разпространява и под повърхността на тъканта, като стимулира синтеза на нов колаген в цялата зона. Фракционната технология на лазера намалява до минимум дискомфорта по време на процедурата, Фракционата техника се прилага главно в гинекологичната практика с цел вагинална реювинация.

 

Телефон за връзка: Д-р Стоян Стоянов д.м- 0888 866322

Адрес: гр. Стара Загора, ул."Генерал Столетов" 1 ( срещу Спешен център на Окръжна болница; до Млечна кухня)
E-mail: d_rs.stoyanov@abv.bg

Коментари