Публикация

Кашлицата – първи симптом на вирусна инфекция

Кашлицата – първи симптом на вирусна инфекция

В сезона на респираторните вирусни инфекции семействата с деца винаги трябва да имат у дома сироп за кашлицата. През есента, зимата и пролетта много хора се разболяват, като един от първите симптоми на този тип заболявания е именно кашлицата.

 

Най-често засегнати са децата в яслите и детските градини. Обикновено при тях кашлицата е суха и упорита и не минава със седмици, ако не се взимат бързи мерки. Без помощта на лечебни средства тя се овладява трудно. Нейното нелекуване може да доведе до сериозни усложнения, като бактериална инфекция, бронхит, ларингит и пневмония.

 

Появата на пневмония е трудно да бъде предвидена, твърдят лекарите. Д-р Светла Обретенова, педиатър, ХХI ДКЦ, София, казва, че лечението протича трудно и често се налага да се стимулира допълнително имунната система на децата.

 

 

Ен-Ти-Тус сироп - промоция

 

 

 

За да не се стига до усложнения, специалистът препоръчва

лечението на кашлицата да започне веднага с билков сироп

Подходящ за децата е приемът на Ен-Ти-Тус, в състава на който влизат индийски билки под формата на стандартизирани екстракти. Те имат различен принцип на действие, което определя и приложението на сиропа - при суха и при влажна кашлица. Спомагат за започването на отхрачване и облекчават болките в гърлото. Сред билковите съставки, които облекчават възпалената лигавица, са:

  • Eвкалиптово масло;
  • Женско биле, Сладник;
  • Свещен босилек; 
  • Куркума;
  • Галангала;
  • Дълъг пипер.

Всички те са изпитани в индийската народна медицина – Аюрведа.

Сиропът също така е харесван на вкус от децата

и няма никакви странични ефекти.

 

При появата на кашлица лекарите съветват да се заведе детето на преглед. Това важи най-вече за бебетата под 1 година, защото дори една обикновена хрема може да доведе до развитието на бронхит за броени часове. Ако детето е по-голямо, прегледът може да се отложи с 2-3, но не повече от 5 дни, ако симптомите на заболяването не отшумяват.

Коментари