Публикация

В „Уни Хоспитал“ се прилага съвременно лечение на рани от съдов произход

В „Уни Хоспитал“ се прилага съвременно лечение  на рани от съдов произход

Съществуват много причини, поради които отделните рани се лекуват с различна продължителност. Причината за раната - независимо дали става въпрос за нараняване или е свързана с конкретно заболяване - е от първостепенно значение, но има и специфични за пациента фактори, като възраст, приемани лекарства и хранителен статус.

Веселка Димитрова, старша сестра на клиниката по съдова хирургия в МБАЛ „Уни Хоспитал“ споделя, че от над 10-годишния си професионален опит в областта на съдовата хирургия често се сблъсква с хронични рани на пациенти, които не знаят какъв е произходът на раната и как правилно да я излекуват. Самолечението и т.нар. народна медицина са сред грешките, допускани от пациентите. Всички искаме да има един-единствен мехлем, който да ни помогне, но няма – всяка рана има различни етапи на лечение и подход в различните фази, през които преминава, обяснява ст.м.с. Димитрова и допълва – затова е необходим добър професионален подход. А всяка рана се води хронична, тогава когато не може да зарасне в период от 4-6 седмици.

М.с. Димитрова е старша сестра на клиниката по съдова хирургия в лечебното заведение с началник доц. д-р Андриан Тонев дм повече от 4 години. Обработката, лечението и затварянето на хронични рани от венозен и артериален произход, както и травматичните и декубитални рани са част от ежедневието ѝ. Основните критерии за успешното лечение на раните са:

·         Определяне произхода на раната;

·         професионални умения за обработката на раната и нейното лечение;

·         насърчаване активното участие на пациента и неговите близки в процеса на лечение.

В клиниката по съдова хирургия на „Уни Хоспитал“ се прилагат диагностика на произхода на раната, добра професионална грижа за лечението на раната и персонализиран подход за всеки пациент и връщането му към нормалните му ежедневни дейности. Ст.м.с. Димитрова споделя със съжаление, че този тип услуги не се заплащат от здравната каса.

ВСИЧКО ЗА ЗДРАВЕТО ПОД ЕДИН ПОКРИВ!

За допълнителна информация: 0357/88 581

 

 

Коментари