Публикация

45 студенти медици със стипендии от БЛС

45 студенти медици със стипендии от БЛС

„Обръщайте повече внимание на пациентите“, беше посланието към бъдещите лекари


Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово подпомагане, а отличените със стипендии 45 души получиха сертификатите си на официална церемония в УМБАЛ „Св. Екатерина”. Те ще получават по 150 лв. месечно в рамките на една учебна година.


„За поредна година Българският лекарски съюз подпомага развитието на млади лекари. За втора година подаваме ръка на студентите, които са на финала на обучението си“, заяви д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз.


Той посъветва студентите по медицина да не вярват на всичко, което четат в социалните мрежи за професията, която са избрали.


„Истината е, че лекарите в България са много добри. Сами ще усетите, че благодарността на пациентите е много повече отколкото твърденията, че здравето е бизнес. Обръщайте им повече внимание, това е което те ще запомнят”, каза д-р Маджаров.

 

Стипендии за лекари по медицина


Д-р Нели Нешева - член на УС на БЛС и председател на комисията, класирала стипендиантите, заяви:


„Тази година в кампанията се включиха над 250 кандидати, а 146 от тях са с отличен успех. 10 пък са пълните отличници. За съжаление можем да подпомогнем само 45, но всеки един заслужава и във Вас е нашата надежда”.

 

Студенти медиции със стипендии от Лекарския съюз


Бъдещите лекари бяха поздравени и от представители на фирмите-партньори.


„Изключително съм щастлива, че инвестираме в бъдещото на българското здравеопазване. Това, което правим, има смисъл, да Ви накараме да останете тук в България, за да се грижите за нас. Това е кауза“, заяви Лора Ивчева, управляващ директор на Sanofi България.

 

Фирми подпомагат бъдещите лекари


Андре Васконселос, генерален мениджър на Рош България, поздрави отличените стипендианти и заяви, че кампанията е много важна:

 

„Преди 20 години аз бях на Вашето място и получавах стипендии. Днес съм много щастлив, че мога да бъда тук и да върна жеста“.

 

БЛС със стипендии за млади лекари


„Подадохме ръка на тази инициатива още при създаването й, защото вярвам в партньорството“. С тези думи се обърна към стипендиантите Зоя Паунова. Изпълнителният директор на АстраЗенека допълни, че само заедно и обединени можем да постигнем революционните промени, на които се радва медицината.

 

Зоя Паунова, стипендии за студенти по медицина


Елена Масларова, мениджър достъп Пазари на АбВи, също поздрави отличените, като ги призова да останат в страната ни.

 

„Вдигайте летвата все по-високо, вярваме и разчитаме на Вас“, заяви Елена Масларова.

 

Елена Масларова, АбВи, стипендии за бъдещи лекари


Програмата за финансово подпомагане продължава. През цялата година приемът на документи за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.


БЛС благодари на фирмите-партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно - Sanofi България, Pfizer, Рош България, АстраЗенека България, Novartis България и АбВи България.

Коментари