Публикация

54 абсолвенти на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха дипломите си

54 абсолвенти на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха дипломите си

На официална церемония 54 магистър-фармацевти от Випуск 2019 на Факултета по Фармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Тържественото събитие се състоя на 22 февруари, събота, в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна.

Отличник на випуска е Елена Николова

Тя получи парична награда и грамота от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, както и парична награда и плакет от кмета на Варна Иван Портних.


С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха осем студенти, които бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Българския фармацевтичен съюз.


В словото си ректорът на университета се обърна към всички завършващи с думите: 

Учете се от всяка ситуация и превръщайте препятствията във възможности. Бъдете инициативни, за да ви разпознават! Вие можете всичко! Днешният ден го доказва. Оттук нататък, през целия си живот, вие ще бъдете горди възпитаници на МУ-Варна. Разполагате с всички необходими знания, за да покорите следващите висини и да бъдете най-успешните магистър-фармацевти.

Абсолвенти, Факултет по фармация, МУ-Варна

 

Приветствие към абсолвентите изнесе и новият председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта

повтаряйки словата след декана на факултета проф. Диана Иванова.


За цялостен принос и съдействие при подпомагане дейността и издигане престижа на Факултета по Фармация с Наградата на декана бе удостоено ръководството на УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.


Председателят на Студентски съвет Божидар Касабов връчи почетен плакет и грамота за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги за утвърждаване на доброто име и престиж на университета на магистър-фармацевт Оганес Варданян. Той получи и парична награда от ректора проф. д-р Красимир Иванов.

Ръководителят на учебен сектор „Спорт“ Жулиета Виденова отличи най-изявения спортист от Випуск 2019

на Факултета по фармация. За активна спортна дейност и принос в създаването и утвърждаването на Студентски танцов състав „Диана“ плакет и грамота получи Ивелин Илиев.

 

54 абсолвенти на Факултета по фармация към МУ-Варна получиха дипломите си


Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха Студентски танцов състав „Диана“ с техния танц „Ритми от Шоплука“, а големият глас на МУ-Варна, студентът от специалност „Фармация“ Сезгин Алков отправи своето послание към завършващите с песента на Франк Синатра „My way“.


Сред официалните гости на събитието бяха кметът на град Варна Иван Портних, многоуважаваните членове на академичното настоятелство проф. д-р Темелко Темелков и адв. Ангел Донов. Сред гостите в залата бяха и представители на държавната и местната власт, ръководители на здравни, учебни и социални институции, съсловни организации, медии и граждани.

Коментари