Публикация

БЛС с награда от Българското сдружение по детска оториноларингология

БЛС с награда от Българското сдружение по детска оториноларингология

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров получи награда за принос на съсловната организация към каузата Педиатрична оториноларингология в България. Тя му беше връчена от председателя на Българското сдружение по детска оториноларингология проф. д-р Диляна Вичева, която е и зам.-ректор по международното сътрудничество и проектна дейност към МУ-Пловдив.

Третата педиатрична УНГ конференция

която се проведе в Хисаря между 21 и 23 февруари, е втората мащабна проява по случай 75-годишнината от основаването на университета. 

 

Престижният медицински форум е организиран от Българското сдружение по детска оториноларингология, съорганизатор е Медицински университет – Пловдив.
Събитието се проведе под егидата на Европейската асоциация по детска оториноларингология, Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз.

 

Д-р Иван Маджаров и проф. Диляна Вичева


Лидери в лечението на детските УНГ заболявания: УНГ, педиатри, микробиолози, инфекционисти, алерголози, детски пулмолози, ортодонти, детски хирурзи и други, представиха

най-новите научни постижения

споделиха своите клинични наблюдения и дадоха препоръки за диагностика и лечение на тези заболявания.

 

В конференцията участваха още проф. д-р Мартин Бейли от Великобритания – генерален секретар на Борда на Европейската асоциация по детска оториноларингология, член на Съвета на Кралското дружество по медицина, както и досегашен председател на Британската асоциация по детска оториноларингология и секцията по ларингология и ринология на Кралското дружество по медицина.


Българските си колеги подкрепи президентът на Европейската асоциация – проф. д-р Анн Хермансън от Швеция, както и бъдещият европейски конгрес-президент за 2022 г. – проф. д-р Реймънд Кларк от Великобритания, консултант в детската болница Алдер Хей Ливърпул и сътрудник-декан за следдипломна работа в Северозападната част на Англия.


На събитието присъстваха международни гости от Русия, Румъния и Украйна, както и близо 300 български лекари.

Коментари