Публикация

МБАЛ-Пловдив към ВМА с рентген от последно поколение за празника

МБАЛ-Пловдив към ВМА с рентген от последно поколение за празника

Днес, 25.02.2020 г., от 16:00 часа, МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия (ВМА) ще отбележи 131 години от създаването си с водосвет на новия рентгенов апарат от последно поколение.

Преживяла три войни, местена няколко пъти

– днес най-старата военна болница в България, въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, успява да задържи водещите си позиции си. Успява заради реда и традициите. 

 

За изминалата 2019 г. Военна болница - Пловдив показа, че стои стабилно и представи по-добри резултати в сравнение с предходната година. Отчетени бяха

повишен брой прегледи, повече преминали болни в стационара на болницата, по-голям брой извършени операции

белязаха изминалата година, по-високи възнаграждения за персонала.


За подобряване качеството на предоставяната медицинска помощ от съществено значение е и новата апаратура, с която бе обновена болницата. Освен нов рентгенов апарат, през изминалата година бяха закупени и нов стерилизатор, реанимационна апаратура, стационарен ехограф, физиотерапевтичен апарат, нова ендоскопска апаратура.


ВМА е водеща болница, разполага с висококвалифицирани специалисти, които заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. Наред с технологичното обновление, предстоят и ремонтни дейности за подобряване битовите условия в лечебното заведение.

Повече за новата апаратура

Рентгеновите апарати CombiDiagnost R90 на Philips са най-ново поколение графично-скопични системи с дистанционно управление. Дигиталната образна система от най-висок клас и уникалната обработка на образа предоставят изключително детайлен и контрастен образ с висока диагностична стойност.


Цялата обработка се извършва по време на изследването без забавяне, което позволява на медицинските специалисти да получават най-добрата информация в момента и в мястото на изследването, за да могат да извършват висококачествена и бърза диагностика. В графично-скопичните апаратите са включени уникални за този клас рентгенови технологии, които до момента се използват в най-модерните ангиографски системи, и които технологии целят значително намаляване на дозата за пациента и персонала.


С много широкия си обхват движения, върховата дигитална технология и най-модерните диагностични възможности, новата апаратура ще позволи много широк кръг прецизни изследвания на пациенти от деца до тежки и обемни възрастни и на всякакви области от тялото.

Коментари