Публикация

Наши офталмолози върнаха на 100% зрението на мъж с 15 диоптъра късогледство и перде

Наши офталмолози върнаха на 100% зрението на мъж с 15 диоптъра късогледство и перде

С виртуозна операция очните лекари от МБАЛ „Централ Хоспитал“ върнаха на 100 процента зрението на 60-годишен пловдивски бизнесмен.

 

„Когато пристигна при нас виждаше около 30 на сто от образите. При прегледа установихме, че на лявото око късогледството му е 15 диоптъра, а на дясното – 12, освен това има пердета и на двете“, разказа началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис. От пациента разбира, че носи контактни лещи от 23 години, а зрението му започва да боледува от детството, като се задълбочава с времето.

 

Потърсих помощ в „Централ Хоспитал“, защото познавам отлично работата на д-р Владиадис и на неговия екип, може да се каже, че той е нашият семеен офталмолог - при него вече са се лекували до майка ми, синът ми и тъстът, разказа пловдивчанинът.

След прегледа и изследванията завеждащият предлага единствения възможен изход – оперативно лечение с имплантиране на мека изкуствена леща. Първоначално лекарят и пациентът обсъждат възможността да се постави по-луксозна, но в крайна сметка избират най-обикновената, защото необходимият диоптър е доста висок, а не всички фирми произвеждат от него.

 

Бях много доволен, когато сутринта след операцията установихме, че зрението на лявото око е възстановено на 100 процента, коментира д-р Власиадис. А сега казва, че е щастлив, защото болният приема отлично импланта.

Заедно с пациента вече са избрали дата за втората операция – в началото на март.

Коментари