Публикация

Д-р Татяна Ралчева: Закалявайте бебетата от рано

Д-р Татяна Ралчева: Закалявайте бебетата от рано

Изграждането на детския имунитет трябва да започва още от най-ранна възраст. Лекарите съветват родителите редовно да извеждат своите бебета на разходка, независимо от температурите навън. Не е необходимо да се обличат с прекалено топли дрехи. Шапка трябва се слага само при минусови температури или при силен, студен вятър. В противен случай те само запарват децата и ги дразнят. Не трябва да има страх от ниски температури. Срив в имунната система може да се получи само при сериозно прохлаждане.

 

За изграждането на имунитета е много важно

 

тялото да се чувства комфортно

 

Ако това не е така, постоянно живеещите в организма вируси и бактерии могат да се активизират и това да предизвика заболяване. Д-р Татяна Ралчева, педиатър в МБАЛ „Софиямед“, съветва температурата в стаята на бебето да е около 18-22 градуса.

 

Тя отбелязва, че родителите се боят от простуда и често навличат бебетата с много дрехи или дни наред не смеят да ги изведат навън. Те трябва обаче да знаят, че претоплянето изнежва организма и снижава защитните му сили. Колкото по-малки са децата, толкова по-лесно прегряват заради неразвитата терморегулация.

 

Лечение на кашлицата

 

Огромната част от инфекциите през зимата и пролетта са вирусни. С тях децата се сблъскват най-вече когато отидат на градина. Причината е, че там има интензивен контакт с други, сред които може да има и болни или недоизлекувани. Инфекциите започват с кашлица, хрема и температура. Ако навреме се вземат мерки, заболяването отшумява за няколко дни. Когато инфекцията се подцени и детето не бъде заведено на преглед при лекар, има висок риск от усложнения. Най-често това са бронхити и отити.

 

При кашлица е задължително детето да бъде прегледано

 

за да се установи видът на кашлицата и да се назначи правилното лечение. Тя може да е причинена от стичащ се секрет в гърлото, секрет в белите дробове или резултат на алергична реакция и дори сериозни заболявания, като туберкулоза.

 

При вирусна инфекция д-р Ралчева препоръчва да се пие билков сироп. Подходящ, заради много добрите си резултати, е Ен-Ти-Тус, който е комбинация от 7 билки. Създаден е на базата на индийската народна медицина - Аюрведа. Той втечнява секрета и помага за отхрачването му.

 

Ен-Ти-Тус сироп - промоция

 

Коментари

Имам опит с него.Действа дори при възрастните.