Публикация

190 бъдещи фармацевти положиха Хипократовата клетва

190 бъдещи фармацевти положиха Хипократовата клетва

Тържествената промоция на випуск 2019 на Фармацевтичния факултет при МУ-София се проведе в аулата на УАСГ.


Тази година дипломираните магистър-фармацевти са 190, от които 52 чужденци, обучаващи се на английски език.

Абсолвентите, завършващи с отличен успех, са 10

- съобщиха от висшето учебно заведение.


За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели, на церемонията присъстваха зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, ректорът на Медицински университет - София проф. Виктор Златков, проф. Радомир Угринов – заместник-ректор по СДО, проф. Тихомира Златанова – зам.-ректор по учебната дейност, депутатът и член на комисиите по здравеопазване и по образование и наука при Народното събрание маг.-фар. Борислав Борисов, председателят на Българския фармацевтичен Съюз проф. Асена Стоименова, главният секретар на БФС маг.-фарм. Димитър Маринов и маг-фарм. Венелин Сапунаров, председател на РФК-София-град на БФС.


Поздравление към новозавършилите фармацевти поднесе ректорът на Медицинския университет в София проф. Виктор Златков:

Пожелавам ви във Вашата професионална реализация да имате постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм. Следвайте принципите за хуманност, уважавайте колегите си и себе си. Бъдете смели, уверени и последователни във вашите цели.

 

проф. Виктор Златков
проф. Виктор Златков

 

Своите поздрави към младите специалисти поднесоха, както деканът на Фармацевтичния факултет проф. д-р Николай Данчев, така и зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков и другите официални гости.
Последва един от най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на Фармацевтичния факултет на МУ-София, а след него и раздаването на дипломите.

Слово „КЛЕТВА” произнесе абсолвентката, която се дипломира с най-висок успех – Преслава Ценева

Десетимата отличници получиха почетен плакет. Българският фармацевтичен съюз им връчи луксозни писалки и сертификат за освобождаване от членски внос за една година. Обръщение от името на новозавършилите магистър-фармацевти направи отличничката Йоанна Коеджикова, а от името на новозавършилите магистър-фармацевти – чуждестранни студенти, абсолвентът от Гърция – Антониос Матакос.


За първа година Студентският съвет при МУ-София инициира връчване на награди на абсолвенти от фармацевтичен факултет за постигнати успехи в науката с публикации, постери, презентации и отличен успех. Тази година премираните абсолвенти бяха шестима.

Коментари