Публикация

Facebook Live: Попитай специалиста | Тайните на съня - 9 март

Facebook Live: Попитай специалиста | Тайните на съня - 9 март

В навечерието на Световния ден на съня - 14 март, попитайте специалистите по медицина на съня проф. Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология и медицина на съня, и д-р Анелия Симеонова, невролог в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Имате проблеми със съня? Имате близък, който хърка твърде силно?

Или просто винаги ви е било интересно точно какво става, когато заспим?


Специалистите по медицина на съня от болница „Токуда“ ще отговорят на вашите въпроси - задайте им ги в коментар в страницата на събитието или лично по време на Фейсбук LIVE включването на 9 март (понеделник) от 14:00 часа.


За да не изпуснете шанса да зададете своя въпрос в ефир, не забравяйте да натиснете бутона „Ще присъствам” (Going), за да получите известие, когато започнем.


Задайте въпросите в страницата на събитието или директно по време на LIVE видеото на 9 март.

Експертите по медицина на съня ще отговарят на вашите въпроси

за състояния и лечение на:

 

  • нарушение на дишането по време на сън;
  • двигателни нарушения по време на сън: синдром на неспокойните крака, периодични движения на крайниците по време на сън;
  • безсъние;
  • бруксизъм (скърцане със зъби по време на сън);
  • циркадни разстройства на съня- нарушения на съня при работа на смени;
  • синдром на повишена дневна сънливост;
  • нарколепсия.

Клиниката по неврология и медицина на съня на болница "Токуда"

разполага с диагностична лаборатория за изследване на нарушенията на съня като специалистите имат висока квалификация, множество проведени международни специализации и дългогодишен опит в диагностиката и лечението на тези заболявания, включително в клинични изпитвания в тази област. Това е един от най-големите в страната центрове за диагностика и лечение на всички заболявания, свързани с нарушенията на съня и бодърстването, които според последната международна класификация са над 60 вида

 

Тук се извършва прецизна диагностика, ръчно скориране на полиграфските и полисомнографските записи, както и ръчно титриране на налягането при лечение с CPAP и BiPAP, което е златният стандарт в сомнологията.


Заповядайте на третия научно-практически семинар, посветен на Международния ден на съня, който ще се проведе в Аулата на болница „Токуда“ на 14 март от 9:00 часа.


По време на семинара „По-добър сън, по-добър живот, по-добра планета“, организиран от Българското дружество по сомнология, водещи специалисти по медицина на съня от страната ще споделят с вас важна и полезна информация за здравето на съня и ще отговорят на вашите въпроси по темата.

 

 

 

Коментари