Публикация

Как трябва да си мием ръцете, за да сме защитени (ВИДЕО)

Как трябва да си мием ръцете, за да сме защитени (ВИДЕО)

По време на епидемии здравните власти непрекъснато припомнят колко важна е личната хигиена за предпазване от заразяване. 

Коронавирусът не прави изключение, той също се "плаши" от чисти ръце. Същото важи и за грипа, за ентеровирусите и въжбще за всички зарази.

Как трябва да се мият ръце, за да сме защитени

Споделяме едно италианско видео, в което нагледно се демонстрира как правилно трябва да става измиването на ръцете:

 

Учени от Хайделберг, Германия,  наблюдавали поведението на 1000 души, след като посетили тоалетната. Оказало се, че 7% от хората изобщо не си измили ръцете, 27% използвали само вода, 58% - и сапун, но измили ръцете си не особено старателно. Само 8% наистина измили ръцете си, както трябва. Особено немарливи били мъжете. 11% от тях изобщо се отказали от процедурата, докато при жените процентът бил само 3. 51% от представителите на силния пол използвали сапун, докато при домите процентът бил 82.  

 

Немските експерти съветват задължително да използваме сапун, като мием не само външните повърхности на ръцете, а и пространството между пръстите. При това цялата процедура трябва да продължи не по-малко от 20 секунди. Същото важи и, когато ползваме дезинфектант.

 

Още по темата: Коронавирус - симптоми, предпазване, лечение

 

 

 

 

Коментари

Анонимен
28 фев 2020 13:34

Веднъж във варненското Хепи срещу х-л Черно море се озовах с момиче от персонала в тоалетната. Девойката излезе от кабинката, огледа се в огледалото и право навън. Представете си колко бях фрапирана, когато същото това същество с фекални микроби по ръцете дойде да ни вземе поръчката...