Публикация

Безплатни прегледи за ендометриоза в „Майчин дом“ през март

Безплатни прегледи за ендометриоза в „Майчин дом“ през март

Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ се включва в кампанията „EndoMarch България 2020“


Специализираната болницата за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ е официален партньор на световната кампания „EndoMarch България 2020” в подкрепа на пациентки, страдащи от ендометриоза. В рамките на информационната кампания в болницата ще се проведат безплатни профилактични прегледи за ендометриоза в периода от 1 март до 31 март 2020 г.

Кампанията е под надслов „Една от 10. ЕндоМарт 2020“

и има за цел да повиши информираността за заболяването, от което страдат над 200 милиона жени по света. Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и под патронажа на Комисията по здравеопазване към 44-ото Народно събрание.

Специалистите, които ще се включат в профилактичните прегледи

ще бъдат проф. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на „Майчин дом“, д-р Иван Диков, управител на медицински център „Майчин дом“, д-р Дориан Босев, главен асистент в „Майчин дом“, и д-р Радко Тоцев, лекар АГ.


По време на прегледите в „Майчин дом“ специалистите ще преглеждат и предоставят допълнителна информация за рисковете, лечението и профилактиката на заболяването.

 

Профилактичните прегледи ще се провеждат в сградата на „Майчин дом“, в 214 кабинет.
Глобалната инициатива „EndoMarch“ се провежда за седма поредна година в световен мащаб в 60 държави. В България информационната кампания се организира за първи път и ще завърши на 28 март с #Ендопоход2020.

Можете да запишете своя час за преглед

между 11:00 и 12:30 часа на тел.: 02/ 9172 223.


Профилактичните прегледи ще се състоят от 13:00 до 15:00 часа в 214 кабинет.

Коментари