Публикация

Лекар-маратонец е новият отличник в Дигитален колеж по диабет

Лекар-маратонец е новият отличник в Дигитален колеж по диабет

Д-р Евелина Златанова успешно съчетава работа, наука, активен спорт и грижата за две малки деца

 

Варненският ендокринолог д-р Евелина Златанова е новият Отличник в Дигитален колеж по диабет. Отличието се присъжда за нейното активно и последователно участие в колежа.

Д-р Златанова е вторият лекар, който получава приза в CredoWeb, но това отличие далеч не е първото за нея, защото тя е роден победител

През 2011 г. завършва медицина в МУ-Варна със „Златен Хипократ“. Придобива специалност Ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ "Св. Марина", Варна. Печели асистентско място в катедра "Вътрешни болести" и от няколко години работи над своята докторантура на тема: "Метаболитни ефекти при хормонално неактивни надбъбречни аденоми". Успява да съчетае всичките си ангажименти покрай работата, ученето и преподавателската дейност благодарение на своята изключителна спортна дисциплина, която е наследила от баща си. През 2010 г. се записва за участие в маратон Истанбул и това я мотивира да започне активни тренировки. През 2013 г. финишира Триатлона Ironman – 3.8 км плуване, 180 км колело и 42 км бягане. Усилията й се възнаграждават с триумфалното III място в маратона Трявна ултра 141 км. през 2016 година. 

Най-голямото й постижение обаче са двете прекрасни дъщерички - шестгодишната Юлия и едногодишната Анелия

снимка: личен ахрив

Като човек с много ангажименти и малко свободно време д-р Златанова оценява високо предимствата и възможностите на онлайн обученията в CredoWeb и особено Дигиталния колеж по диабетЗа нея това е лесна и достъпна възможност да бъде в течение с всички новости в медицинската наука и практика:

Диабетът е болест с последствия и е свързан с много други заболявания. Затова е необходимо ние ендокринолозите постоянно да попълваме знанията и практическия си опит в останалите специалности. Точно това намирам в платформата CredoWeb -  добре подбрани специалисти, които представят по атрактивен, достъпен и синтезиран начин важните  клинично-практически въпроси. Обученията се актуализират непрекъснато и получавам известия по имейл за всяко ново. Това ме улеснява и ми спестява време, а то е изключително ценно за мен.

Като най-последователен и активен участник в колежа д-р Евелина Златанова получава поредната звезда в своята колекция от награди  - специалната значка "Отличник в Дигитален колеж по диабет". Нейните усилия ще бъдат отличени и с Грамота за лекар, активно надграждащ своите знания.

 

д-р Евелина Златанова - отличник в Дигитален колеж по диабет

Дигиталният колеж по диабет е проект  на CredoWeb в партньорство с иновативната компания Eli Lilly, чиято мисия  е да се превърне във водещия за България  информационен и обучителен хъб  за научни постижения, нови тенденции и терапии при диабет. В рамките на колежа лидери в областта на диабета  представят най-новите световни научни постижения, тенденции и терапии. Членове на Научния борд на Колежа са  водещите имена в гилдията - проф. Цветалина Танкова, проф. Мария Орбецова, проф. Здравко Каменов, доц. Мила Бояджиева, доц. Пламен Попиванов.

 

Колежът по диабет се провежда онлайн в платформата CredoWeb и това дава възможност на лекарите да влизат в удобно за тях време и място, както и да избират от множество различни теми и формати, с които да надграждат своя професионален опит.

 

Част от информационните материали в Дигиталния колеж по диабет завършват с тестова задача, с която всеки лекар може да направи проверка на усвоените знания. При успешно завършен тест лекарят получава и сертификат за съответната тема, който може да разпечата. Към момента има публикувани 24 обучителни материала, като 9 от тях завършват с тест и дават сертификат. 

Вече над 350 лекари поддържат своята професионална квалификация в онлайн колежа по диабет - 505 са издадените от колежа сертификати за успешно преминато онлайн обучение.

д-р Евелина Златанова - Отличник в Дигитален колеж по диабет

CredoWeb ще продължи да отличава най-активните лекари в Дигитален колеж по диабет и през следващата година. Значката на отличниците ще бъде присъждана на всеки 6 месеца. 

 

Участието на всички медицински специалисти в Дигиталния колеж по диабет е напълно безплатно и неограничено. Необходима е само регистрация в платформата.

Станете част от Дигитален колеж по диабет и надграждайте своя професионален опит лесно, удобно и напълно безплатно >>>

Коментари

Здравейте!Поздравления за Доктор Златанова за успешното участие в обучението по диабет-желая й здраве и още бъдещи успехи!Аз също участвам в това онлайн обучение и също имам 9 сертификата за успешно попълнени теста и се надявам някой път значката отличник да стигне и до мен.Тази платформа е много удобен и достъпен начин за повишаваме на нашите знания  и благодаря на нейните автори,известни наши учени ,които ни поднасят най-новите научни и практически достижения за болестта диабет! С голямо уважение към всички автори на това обучение: Доктор Людмила Костова-Враца-05.02.2020г.

Браво :)