Публикация

Немската академия по хомеопатия и натуропатия организира Онлайн академия по Шуслерова терапия

Немската академия по хомеопатия и натуропатия организира Онлайн академия по Шуслерова терапия

Можете да вземете веднага сертификат за Шуслеров терапевт в Онлайн академията в CredoWeb. За целта е необходимо в удобно за вас време да преминете всички 12 обучителни видео материали, като след всеки полагате тест. Няма значение за какъв период и в каква последователност се случва това. Сертификатът ви дава редица предимства в клиничната практика.


Обучителният курс се провежда от Немската академия по хомеопатия и натуропатия (DAHN) съвместно с Алпен Фарма България. Програмата е адресирана към лекари, стоматолози, фармацевти, медицински специалисти, студенти на медицинските университети и колежи, експерти.

 

КЪМ ОБУЧЕНИЯТА >>>>

Какво представлява Онлайн академията по Шуслерова терапия?

Тя включва 12 модула с кратки лекции за ускорено интензивно запознаване с терапевтичните възможности на всяка Шуслерова сол и дълги лекции за специалистите, които искат да се запознаят подробно със спецификата на 12-те минерални соли и да успеят да преминат тестовете към всеки модул.
Предимствата на онлайн обучението са възможността да се включите във всеки момент и да учите в най-удобното за вас време. Всички лекции са налични и достъпни за желаещите, курсът на обучение е безплатен.

Лекторите в академията са сертифицирани преподаватели към DAHN

Лекторите са д-р Нонна Петрова – педиатър, лекар хомеопат и управител на Алпен Фарма България; доц. д-р Мария Папазова – специалист по интегративна медицина и Шуслеров терапевт; д-р Василка Юрукова – специалист по вътрешни болести, лекар хомеопат и Шуслеров терапевт; д-р Георги Хаджиев – лекар хомеопат и Шуслеров терапевт, д-р Димитър Янев – УНГ специалист, лекар хомеопат и Шуслеров терапевт; д-р Искра Капинчева – лекар хомеопат и Шуслеров терапевт; гл.ас. Оскан Тасинов, д.б. – преподавател в МУ – Варна; магистър-фармацевт Антон Вълев – председател на Националната аптечна камара.

 

Лекари, стоматолози и магистър-фармацевти, преминали успешно всички онлайн тестове, получават Сертификат за Шуслеров терапевт от Немската академия по хомеопатия и натуропатия (DAHN). Останалите медицински специалисти, експерти и др. получават сертификат за завършен курс на обучение по терапия с Шуслерови соли.

Какви теми обхваща Онлайн академията по Шуслерова терапия?

Програмата дава възможност да бъдат усвоени принципите на лечение с Шуслерови соли под формата на таблетки и мази. Практически още от първия модул обучаващите се ще могат непосредствено да прилагат всички Шуслерови соли. Всеки следващ модул разширява познанието за метода така че, приложен като част от ежедневната терапевтична практика, да увеличи многократно нейната успеваемост при широк кръг здравословни проблеми:

  • Терапевтични възможности при патология на костна система и кръвотворене.
  • Видове възпалителни процеси – терапевтични решения по метода на д-р Шуслер.
  • Патология на лигавиците и жлезистата тъкан.
  • Лечение на хронични възпалителни процеси. Укрепване функциите на черния дроб и панкреаса.
  • Имунитет и хронични гнойни процеси.
  • Детоксикация и открити гнойни процеси.
  • Възможности за повлияване на психо-соматични състояния.
  • Повлияване на метаболизма и алкално-киселинното равновесие.
  • Тъканната детоксикация – решаващ фактор в лечебния процес.
  • Регулиране на водно-солевия баланс в организма.
  • Лечение на болка и спастични състояния и др.

Каква организация е DAHN?

Немската академия по хомеопатия и натуропатия е единствената сертифицирана национална институция в Германия, която има правото да обучава и издава сертификати по хомеопатия и признати натуропатични методи. Сертификатът от DAHN е гаранция за задълбочено познание в комплементарната и интегративна медицина, което дава допълнителни възможности на медиците.

 

Холистичните методи и възможностите на интегративната медицина се ценят високо от пациентите, тъй като те търсят комплексна преценка, задълбочено отношение и цялостно лечение на здравословните си проблеми. Именно поради тази причина търсенето на Шуслерови терапевти нарасна изключително много през последните години в България. Всеки ден на фейсбук страницата на оригиналните Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU) стотици пациенти търсят помощ и специалисти по Шуслерова терапия, към които да се обърнат за лечение. Ще се радваме да ги насочим към вас!

 

Коментари