Публикация

98 000 са заразените с COVID-19 в света, у нас няма доказан случай

98 000 са заразените с COVID-19 в света, у нас няма доказан случай

98 000 са доказаните случаи на заразени с COVID-19 в целия свят, като смъртните случаи са над 3 300. В България все още няма доказан случай. Вчерашните 83 проби са отрицателни. За денонощието във ВМА са приети 6 души.


Продължава процесът на повторно тестуване на пациенти, които са показали отрицателни резултати. Те имат развитие в клиничната картина в положителна насока, т.е. вече са без температура, без никакви оплаквания. При повторен отрицателен резултат ще бъдат изписани от болницата.


Това заяви генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 08:00 часа тази сутрин.

Вече са дадени препоръки и на спортния министър за евентуалните провеждани събития в България

Следвали сме примера на всички държави, които са засегнати от COVID-19. При нас пък има грипна епидемия. Всички спортисти, които пристигат от рисковите дестинации от чужбина, трябва да осигурят за своите спортисти 14-дневна карантина в България под лекарско наблюдение и чак тогава могат да се включат в събитията, подчерта генерал-майор Мутафчийски.


От Българския футболен съюз (БФС) ще

отменят всички състезания в непрофесионалната футболна лига

Те са над 400 за времето на обявената грипна епидемия. Ще останат събитията, които са в Първа и Втора лига, като самият БФС ще призове феновете на отборите да подкрепят своите любимци повече от телевизорите, а не да ходят на стадионите.


По отношение на грипната епидемия от Щаба уточниха, че в заповедта на министъра на здравеопазването ясно е указано в кои училища се спират занятията. Дадена е и препоръка университетите да вземат самостоятелни решения в тази насока. Прекъсват се женските консултации, имунизационните мероприятия, свижданията, плановите операции в болниците.

Коментари