Публикация

Кардиолози от ВМА с активно участие в престижен форум

Кардиолози от ВМА с активно участие в престижен форум

Военномедицинската академия (ВМА) за пореден път демонстрира своя стремеж към създаване, изграждане и поддържане на високи, отговарящи на европейските, стандарти в подготовката на своите кадри и в грижата за своите пациенти.


Доказателство за това е и участието на представители на лечебното заведение в престижни научни форуми в различни области.


Водещи кардиолози от ВМА взеха активно участие в престижния научен форум

„Комплексен подход в терапията в старческа възраст и при дълголетници”

провел се в Националния дворец на културата.


Форумът предизвиква широк интерес у медицинските специалисти и утвърждава необходимостта и полезността от неговото провеждане, за да бъдат дискутирани

профилактичните, диагностичните и лечебните подходи в старческа възраст и при дълголетници

В пленарните сесии участие взеха началникът на Клиниката по кардиология на ВМА проф. Ивайло Даскалов и доц. Лилия Демиревска с лекции на тема: „Сенилна амилоидоза“, „Препоръки за лечение на артериална хипертония при възрастни пациенти”, „Остра и хронична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти“, в рамките на които бяха представени последните новости в областта.


Конференцията представлява интерес за общопрактикуващи лекари, ендокринолози, кардиолози, нефролози, гастроентеролози, невролози, хепатолози, уролози, имунолози, специалисти по образна диагностика, специалисти по хранене, специалисти по съдови заболявания, дерматолози, фармацевти, кинезитерапевти и др.

 

Коментари