Публикация

Проверяват повторно 8 проби за коронавирус

Проверяват повторно 8 проби за коронавирус

Осем проби от Плевен и Габрово ще бъдат проверени повторно заради съмнения за коронавирус.


Това съобщи генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА, по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 08:00 часа тази сутрин.

В България до момента са доказани 4 случая на коронавирус

За изминалото денонощие са отчетени по 27 проби за COVID-19 във ВМА и в лабораторията в Стара Загора, както и 20 проби от лабораторията във Варна. Резултатите от всички са отрицателни.

В националната лаборатория са изследвани 171 проби

Във ВМА за днешния ден са заложени 28 проби. Освен тях, ще бъдат обработени и 20 проби от контактните лица от Плевен и Габрово.


Вчера от ВМА са изписани шестима пациенти, чиято 14-дневна карантина е преминала и резултатите от тестовете им отново са отрицателни. За днес са предвидени петима такива пациенти.

Непрекъснато пристигат проби. Системата с „Бърза помощ” работи добре и въпреки, че са натоварени екипите, те се справят. Днес предвиждаме отваряне на втори консултативен кабинет към Инфекциозна клиника, за да може да се поемат всички граждани, които трябва да се консултират, поясни още проф. Мутафчийски.

Той каза още, че по решение на Националния оперативен щаб част от пробите, които ще пристигат от Габрово и Плевен, ще бъдат насочвани към лабораторията в Стара Загора.

Коментари