Публикация

Капки за очи – лукс, прищявка или необходимост?

Капки за очи – лукс, прищявка или необходимост?

Развитието на технологиите, промяната в начина на живот и климатичните промени водят до по-бърза умора на очите и по-бавна регенерация. Домашните средства при раздразнение не са достатъчни, за да предпазим очите си от външните въздействия. Затова грижата за съхраняване на зрението изисква все по-често ежедневно използване на капки за очи.

Капките за очи не са прищявка,

нито аксесоар за бюрото или нощното шкафче. Те са необходим продукт, който е добре да имаме винаги в себе си -  в офиса, у дома, на почивка. Все повече хора се оплакват от раздразнени очи, основно от парене и сухота. Честата работа на компютър, системното използване на мобилен телефон, часовете, прекарани пред телевизора, на таблета или смартфона натоварват очите, причиняват дразнене и дискомфорт, което налага използването на овлажняващи капки.

Защо очите са раздразнени?

При проблеми с очите чувстваме дискомфорт, изразяващ се в:

  • дразнене;
  • парене;
  • усещане за чуждо тяло;
  • умора;
  • зачервяване;
  • сърбеж;
  • сълзене.

защо очите са раздразнени

Причините трябва да се търсят в променящите се условия на околната среда, режима на работа, начина на прекарване на свободно време, общото здравословно състояние.

 

Замърсяването на въздуха се увеличава непрекъснато. Все по-дълго и по-често прекарваме в климатизирани помещения. Формите на забавление през свободното време стават все по-технологични и почти неизбежно протичат с със смартфони, електронни четци, което много по-сериозно натоварва очите в сравнение с четенето на книги или гледането на сериали.

 

Все повече хора носят контактни лещи вместо очила и използват повече козметика, която може да раздразни очите. Вследствие на това конюнктивната хидратация се нарушава, което причинява дразнене и дискомфорт.

Как стоенето пред компютъра вреди на очите?

Стоенето твърде дълго пред компютър, смартфон, таблет или електронен четец ни принуждава да мигаме по-рядко. Мигането е полезно, защото при затваряне на клепача, слъзният филм се разпределя равномерно. Работата на компютър изисква дългосрочна концентрация на зрението и излага очите на изкуствена светлина. Изключително опасно е използването на устройства през нощта без допълнително осветление.                            

Защо уморените очи изискват ежедневна грижа?

Ако искаме да се радваме на здрави очи, нужни са системна грижа и изградени навици, а не мерки от време на време. Това не е прищявка, а необходимост. За целта:

  • Използвайте разумно електронните устройства;
  • Подобрете организацията си - намирайте време за почивка и упражнения за очите;
  • Осигурете си осветление и достъп до дневна светлина;
  • Сложете растения в стаята си - допринася за отпускането на очите;
  • Обърнете внимание на размера на шрифта на документите – дребният  уморява по-бързо очите
  • Опитайте да не използване смартфона по време на почивка от работа;
  • Прецизирайте избора на козметика и премахване на грим от очите.

Козметиката може да причини дразнене на очната повърхност. Препоръчителна е употреба на продукти без консерванти, както и използването на ограничено количество козметика.

Капки за очи – защо са важни?

Новото  поколение капки за очи са с бърз и дълготраен ефект. Капките за очи с хиалуронова киселина бързо, интензивно и дълготрайно овлажняват и защитават очите.

На пазара вече има и продукти за очи, които не съдържат консерванти, а съставът им е допълнително обогатен с декспантенол.

 

добри капки за очи
Купи онлайн

Това е вещество, което принадлежи към витамините от група В и подпомага действието на хиалуроновата киселина.

Декспантенолът регенерира, защитава и има противовъзпалително действие.

Когато избирате продукти, трябва да бъдете взискателни по отношение на състава на им, безопасната употреба, бързината на облекчаващия ефект и продължителността на действие. Важно е продуктите да не пречат на производството на сълзотворен филм. 

Коментари