Публикация

Д-р Асен Асенов демонстрира уникална УНГ оперативна техника на престижен форум във Франция

Д-р Асен Асенов демонстрира уникална УНГ оперативна техника на престижен форум във Франция

Началникът на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив д-р Асен Асенов впечатли със своя презентация участниците в Международния форум, посветен на новата консервативна тенденция в оперативните корекции на носа, наричана съхраняваща ринопластика. Пред повече от 300 медици от цял свят, от които 90 лектори, водещи специалисти в тази сфера, той демонстрира своята оперативна техника, която се прави с минимална дисекция на кожата (отпрепариране) от скелета, както и силно щадящия начин за фиксация на носната пирамида.

 

Симпозиумът се проведе през февруари в Ница, Франция и в него се включиха водещи УНГ специалисти, лицево-челюстни и пластични хирурзи, които споделиха иновативни методи в ринопластиката. Д-р Асенов бе поканен лично от организатора - френският лекар д-р Ив Сабан, корифей и основен двигател на концепцията, намерила широк отзвук и подкрепа сред водещите експерти.

 

Концепцията на д-р Асенов е оценена изключително високо от участниците, а след представянето д-р Сабан пред всички заявява желанието си лично да посети УМБАЛ-Пловдив, за да обмени опит с българските си колеги и да се запознае на място с високо специализираната техника.

 

При този метод, който е изключително консервативен, максимално се запазват хрущялите, костите и меките тъкани на носа. Освен че не се изсича гърбицата, както е при рутинните ринопластични подходи, се щадят изключително много и околните мекотъканни структури. Това позволява пациентът да се възстанови по-бързо, а носът придобива напълно естествен изглед. Тази техника е разработена изцяло от д-р Асенов и се включва като един от подвидовете на съхраняващата ринопластика.

Идеята за нея се е появила от богатия опит на лекаря, че колкото интервенцията е по-консервативна и по-малко деструктивна, толкова по-добро е възстановяването и толкова по-малко са усложненията.

 

Д-р Асенов вече е приложил уникалната си техника на повече от 250 свои пациенти в Пловдив. Тя е универсална и е подходяща за повечето от случаите на деформации на носа, които водят и до функционални нарушения, а не са само естетични.

Коментари