Публикация

От опита на лекарите в Ухан: Пийте топла вода срещу коронавируса

От опита на лекарите в Ухан: Пийте топла вода срещу коронавируса

Всеки плат върши работа вместо маска - вирусът е с голям размер

Вирус не се спира с паника, а с интелигентност, казва д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на  Асоциациятя срещу тромбозата и сърдечно-съдовите заболявания (ALT) в Италия, споделяйки ценния опит и практически съвети на китайски изследователи, работил в кампанията за овладяване на  коронавируса в Ухан

Най-отличителният симптом на коронавируса е суха и груба кашлица

Няма хрема или състояние като при настинка с кашлица.

 

Вирусът попада първо в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи 3-4 дни.

След това преминава в дихателните пътища, слиза в трахеята и попада  в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава 5-6 дни.

 

Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури, по-високи от 26-27 градуса, поради което

горещите напитки - чай, бульони или гореща вода трябва да се консумират обилно през деня

Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане.

Трябва да поддържаме устата и гърлото си винаги ВЛАЖНИ, да пием по 2-3 глътки вода поне на всеки 15 минути.

ЗАЩО? Дори ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той ще премине през хранопровода директно в стомаха, където стомашните киселини ще го унищожат. Ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да премине постепенно към дихателните пътища и оттам да стигне в белите дробове, където е реалната му среда за развитие и където с него ще трябва да се справя вече имунната ви система.

Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината. Отлично действат слънчевите бани - за тези, които могат да си го позволят.

 

Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот.

 

Лекарите и здравните работници, които са изложени най-много на  вируса, и трябва да използват специално оборудване.

 

Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., ръцете трябва да се мият старателно и да се дезинфекцират по възможностс алкохолен гел.

 

Попаднал на дрехи и тъкани, вирусът може да живее между 6 и 12 часа.  Обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва се елементи, които не могат да се мият всеки ден, да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре.

Как можете да избегнете заразяване?

Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира вирусът. Измиването на ръцете е от съществено значение.

Вирусът оцелява върху нашите ръце само за около 10 минути, но през това време случайно триене на очите или докосване на носа могат да позволят на вируса да влезе в гърлото. Ето защо 

  • мийте ръцете си често
  • правете гаргара с топла вода вечер и когато можете през деня
  • дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката.
  • дезинфекцирайте волана на автомобила.

Възможно е новият коронавирус да не покаже признаци на инфекция в продължение на много дни, преди които не е възможно да се знае дали човек е заразен. Когато се появи температура,  кашлица и се стигне до болницата, белите дробове са с 50% фиброза и вече е късно.

Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин:

Вдъхнете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако успеете без кашлица, без затруднения и/или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове и съответно липса на инфекция. Добре е в тези критични тази контрола дни  да се прави всяка сутрин в среда с чист въздух.

 

Споделете тази информация със семейството, приятелите и познатите за солидарност и човешка взаимопомощ.

ПОМНЕТЕ, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ИМУНИТЕТ Е УНИКАЛНА СИСТЕМА, но страхът и стресът ГО ПОНИЖАВАТ.

 

ТАКА ЧЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ И С ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!

Коментари