Публикация

Общините организират доставка на лекарства и храни на възрастните и самотни хора

Общините организират доставка на лекарства и храни на възрастните и самотни хора

⚠️София

Столична община организира доставка по домовете на лекарства и храна на самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки, с хронични заболявания или трудно подвижни.

Телефонът за връзка е 02 8188522 и 02 8188523. Доставката ще се извършва от общински служители и при нужда от доброволците на Столична община и БЧК.

⚠️Стара Загора

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора
Община Стара Загора организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.
На тел.: 0885 382 233 всеки ден от 9 до 17 часа могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти.
Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице на тел.:0885 382 233.

⚠️Бургас

От 16 март ще са активни "горещи телефони" за поръчки на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства. Услугата ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат. От доставките до врата ще могат да се възползват и жители на Бургас, поставени под карантина. Телефоните са 0884469130 и 0885985693.
За въпроси, свързани с работния режим на търговски обекти, желаещите могат да се обаждат на следния телефонен номер: 0885 985 558.

⚠️Казанлък

Всички възрастни, самотноживеещи и/или болни казанлъчани могат да звънят на горещият ни тел.:
0700 400 56 за заявка на нужните им хранителни продукти и лекарства!
Община Казанлък следи обажданията и за сега преобладават исканията за доставка на приготвена храна!
При необходимост, имаме готовност Детска млечна кухня да започне работа за доставка на готова храна!

⚠️Димитровград:

Мерките, които се въвеждат след заседанието на Общинския кризисен щаб са:
Организира се доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.
На тел.: 0885 622634 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти.
Служителите от Социален патронаж към Общината, освен доставката на храна по домовете, ще поемат и доставката на лекарства.

 

Моля споделете или ако познавате такива лица ги информирайте и при нужда им помогнете да потърсят услугите на съответната община.

 

Източник

Коментари