Публикация

Българските Фармацевти-явно никой в държавата не смята, че сме медицински специалисти, нито на "първа линия", нито на "втора линия"

Българските Фармацевти-явно никой в държавата не смята, че сме медицински специалисти, нито на "първа линия", нито на "втора линия"


Здравейте, аз съм фармацевт в гр. Пловдив.Тази седмица, която отмина беше много натоварена, работата се увеличи тройно и четворно, при все че персонала е същия, даже една колежка е в болничен. 
Дежурствата в събота и неделя преминаха кошмарно, с опашки и много паникьосани граждани. 
Предприели сме всички мерки за засилена дезинфекция, лична хигиена и спазване на дистанция. В обекта влизат по един двама, другите изчакват навън. 
Ситуацията е меко казано стресираща и на този фон, се чувстваме обидени, защото в медиите името ни не се споменава с добро, нито достатъчно се говори, че и ние сме "първа линия" медицински специалисти, и че ние също допринасяме за правилното отпускане на лекарствата, за информацията относно доставките на маски, спиртове, дезинфектанти, 
за консултациите, които даваме на хората.
Знаем,че сме в частния сектор и, че няма да получим премии, не искаме това. Искаме уважение, подкрепа и гражданите да разберат, че ако ние също се приберем вкъщи, ще стане страшно. 
Очаквам становището на БФС, където сме редовни членове и плащаме членски внос, всяка година. Сега е времето г-жа Асена Стоименова да защити нашето съсловие и да ни представи
пред медиите с нашия принос в ситуацията. 
Благодаря за вниманието. 
маг. фарм. Лора Тосева