Публикация

Масови оставки в предвидената за инфекциозна Втора МБАЛ

Масови оставки в предвидената за инфекциозна Втора МБАЛ

85 молби за напускане са били подадени вчера до директора на Втора градска болница доц. Стефан Узунов.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес се срещна с ръководството на лечебното заведение, съобщи БНР.


Обяснението е, че

медиците са готови да напуснат, тъй като нямат никакво предпазно облекло или апаратура да лекуват болни от коронавирус

с оглед плановете на Столичната община болницата да бъде превърната в лечебница за заболели от COVID-19.

 

„На срещата стана ясно, че няма никакъв проблем със защитните облекла, всичко това е осигурено. Стана ясно още, че има план, и че той е обсъждан със шефовете на отделения. Очевидно имат някакви различия, очевидно има лекари, които много искат да продължат да работят само така, както са работили досега, но ясно е за всички, че ситуацията е нова, динамична, и че всички трябва да имаме готовност да променяме в движение организацията", съобщи Йорданка Фандъкова след срещата.


Тя се надява ръководството на болницата, заедно с представители на Софийската колегия на Лекарския съюз да помислят за намирането на варианти, които да бъдат представени за обсъждане в общината:


„През това време аз ще проведа разговори със столичната РЗИ, за да видим какви варианти са възможни. Един от вариантите, който беше обсъждан още миналата седмица, е

да бъде отворено едно отделение, както всъщност беше и планът ни, с 10 легла

което има възможност с отделен вход да работи, а останалите отделения да продължат своята нормална работа. Разбира се, до момента, в който не се появи пациент с коронавирус, защото това винаги е възможно във всяка една болница и във всяко едно отделение“.


Йорданка Фандъкова съобщи по-рано, че е дала гаранции пред болничното ръководство, че Столичната община чрез бюджета си ще покрие всички разходи на болницата във всеки един момент.

Коментари