Публикация

Сега е времето да дадем пример на обществото, да докажем, че сме достойни за ръкоплясканията

Сега е времето да дадем пример на обществото, да докажем, че сме достойни за ръкоплясканията

Обръщение на УС на Българския лекарски съюз


Скъпи колеги,
лекари,
специалисти по здравни грижи,
дентални медици и фармацевти,


Всички ние сме изправени пред огромно изпитание и в този момент цялото българско общество разчита на нас, на професионализма и отдадеността ни!


През последните дни сме свидетели на различни коментари и откровени откази от служители на здравната система да изпълняват служебните си задължения. Безспорно, всеки един от нас, трябва да разполага с предпазни средства, за да се чувства защитен и да изпълнява спокойно професионалните си задължения. Българският лекарски съюз е предприел всички необходими стъпки за осигуряването на лични предпазни средства и защита на колегите.

Ситуацията, в която ние и цялото българско общество сме поставени, обаче е безпрецедентна

Сега е времето да покажем, че сме призвани и отдадени на работата си. Сега е времето да дадем пример на обществото. Сега е времето да докажем, че сме достойни за ръкоплясканията, които получаваме. Сега е времето да издигнем професията си на необходимата висота!!!

Коментари

Анонимен
19 мар 2020 11:35

Отказвам да приема аплодисменти във времена в които ни дебне невидим враг. Но той не е както си мислят всички вирус-смъртна заплаха за нас, а по скоро застрашава същността ни като хора. Нарича се лицемерие, подлост или страх. Това не са аплодисменти на благодарност и уважение, те са плод на хорските страхове. Каде бяхте скъпи сънародници, когато течаха протести на здравните специалисти. Защо не ги подкрепихте? Защо не изразихте своята благодарност, когато няколко измъчени души се барикадираха с надеждата да получат справедливо възнаграждение за труда им. Защо не чухте техните думи, а се подиграхте нагло и ги превърнахте в медийни изтривалки? Какво направихте за да има промяна? Отказвам да слушам всяка вечер лицемерните ръкопляскания. В държава, в която трудът ми не е заплатен, нямам нормални условия на работа и съм подложен на агресия на работното място. Стига, моля ви престанете! Смешни сте...