Публикация

Трета жертва на коронавируса у нас

Трета жертва на коронавируса у нас

94 са случаите на COVID-19 в България. Тази сутрин 80-годишната жена, която беше настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с коронавирус и придружаващо заболяване инсулт, е починала. С това смъртните случаи стават три, заяви генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб, по време на брифинг.


„Разшири се и броят на областните центрове, в които има установен коронавирус.

Вчера от направените 332 проби, 13 са положителни

които са в следните нови центрове - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. В Бургас случаят е свързан с Банско - става дума за 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в зимния курорт. Прибрала се е преди седмица, установени са 25-те контактни лица. Има симптоматика и е приета в инфекциозната клиника в морския град“, поясни проф. Мутафчийски.

 

Получена е информация и от посолството в Скопие за двама граждани на Северна Македония, които след почивка в Банско са установени като положителни за COVID-19.

Разпределение на пациентите, настанени лечебни заведения

Във ВМА се лекуват 11 души с коронавирус, в УМБАЛСМ „Пирогов“ - трима, от които единият е интубиран с дихателна недостатъчност. Той не е потвърден, но е силно съмнителен за коронавирус. По един пациент има в „Софиямед“, „Александровска“ и МВР болница. В страната – в Плевен – 4 пациенти, в Габрово -2, в Смолян – 1, във Велико Търново – 1, в Бургас – 1, в Благоевград – 2, в Перник – 1.

Коментари