Публикация

Комбинация от две лекарства дава надежди за лечение на COVID-19

Комбинация от две лекарства дава надежди за лечение на COVID-19

Надежда за лечение на заразата COVID-19. Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул е използвал две лекарства, за да лекува коронавируса. Твърди се, че

комбинацията дала резултат при много пациенти

- информира Нова телевизия.


„След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти“, обясни д-р Раул.


„Започнахме лечение на пациенти с коронавирус с дневна доза от 600 милиграма хидроксихлорохин. Това лекарство се приема изключително добре от организма. Има хора с различни възпалителни заболявания, които го приемат по 10-20 години“, подчерта лекарят.


Той изтъкна, че този медикамент съществува от 60 години и хората го познават добре, особено онези, които са пътували в тропическите страни.


„Създадохме лечебен протокол, който беше одобрен от здравните власти. Лекувахме група от 24 души, като целта ни беше да измерим количеството вирус в кръвта и да видим дали то намалява. Дадохме си срок от 6 дни. Искахме да разберем дали след този срок вирусът ще изчезне.

Резултатите бяха впечатляващи

Пациентите, които лекувахме, бяха до един здрави само след 6 дни. Нещо повече - макар и субективно, част от тях имаха подобрени още след първите 24 часа от лечението. Изключително доволен съм от резултатите. След нашия опит, вече и други международни екипи започнаха работа по това лечение“, допълни д-р Дидие Раул.

 

Подробности вижте тук!

Коментари

Само допреди девет в България се предлагаше препаратът Резохин с множество показания освен малария....

През 2011 год. имаше Резохин