Публикация

Коронавирусът е рисков, ако имате едно от тези осем заболявания

Коронавирусът е рисков, ако имате едно от тези осем заболявания

Смята се, че пандемията на коронавирус е 10 пъти по-смъртоносна от сезонния грип, но хората с предшестващи здравословни състояния вероятно ще бъдат най-тежко засегнати.

Здравното министерство призовава хората да стоят далеч от заведенията и театрите и да избягват всички несъществени контакти и пътувания.

Всеки, който живее в домакинство с някой, имащ симптоми на упорита кашлица или треска, трябва да се изолира в продължение на 21 дни.

Всеки, който има някое от тези осем заболявания, се препоръчва да се погрижи за здравето си допълнително.

Ето повече информация за осемте основни заболявания, които са животозастрашаващи в комбинация с коронавируса.

 

Диабет

 

Тези, които имат диабет, обикновено са изправени пред по-голям риск от усложнения, когато става въпрос за справяне с вирусни инфекции.

„Ако имате диабет и имате симптоми като кашлица, висока температура и усещане за задух, трябва да наблюдавате внимателно кръвната си захар.“, твърдят специалисти

Сърдечно заболяване

Хората със сърдечни заболявания са изложени на риск от развитие на усложнения от коронавируса.

По-специално, някой с основен сърдечен проблем е по-вероятно да има по-малко здрава имунна система. Това означава, че тялото му може да не реагира толкова силно, когато е изложено на вируси.

По-голямата част от хората с диагноза коронавирус (Covid-19) доостигат до пълно възстановяване. Въпреки това, ранните индикации са, че хората със сърдечни заболявания са изложени на по-висок риск от развитие на усложнения и изискват прием в болница.

Ако сте загрижени, че може да имате Covid-19 или имате симптоми, трябва да се самоизолирате за 7 дни. Ако симптомите ви са сериозни или се влошат, трябва да се обадите на 112 в съответствие със съветите на правителството.

 

Астма

 

Астмата е състояние, засягащо дихателните пътища, малките тръби, които пренасят въздух във и извън белите дробове. А коронавирусът е вирусна инфекция, която може да засегне дихателните пътища.

Според Asthma.org.uk, когато страдащите от астма получават респираторни инфекции, това може да усили симптомите им.

Уебсайтът казва, че е важно да продължите да използвате инхалатора си, както е предписано, и да го носите винаги със себе си, в случай че симптомите се появят.

 

Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)

 

Хроничната обструктивна белодробна болест е наименованието за група белодробни състояния, които причиняват затруднено дишане.

Това включва емфизем и хроничен бронхит.

Всеки с белодробно заболяване трябва да продължава да избягва какъвто и да е вирус, като предприема „разумни стъпки за намаляване на риска“. Може да е трудно да разберете дали новите симптоми се дължат на COVID-19 или се дължат на обостряне или услоняване на състоянието ви.

Обикновено обострянето на ХОББ и астмата не е свързано с висока температура.

 

Рак

 

Пациентите с рак са по-изложени на риск от сериозно заболяване от коронавирус поради компрометираната им имунна система. Това намалява способността им да се борят с инфекции като коронавирус.

Това е така, защото някои лечения, като химиотерапия, могат да попречат на костния мозък да създава достатъчно бели кръвни клетки, които са част от имунната ви система.

Cancer Research UK казва: „Това най-вероятно ще се случи по време на курс на лечение на рак, но ефектите могат да продължат известно време след това.

Някои видове рак също могат да намалят способността ви да се борите с инфекцията. Това обикновено е рак, който засяга имунната ви система като левкемия или лимфом.

Когато способността ви да се борите с инфекцията е намалена, симптомите на всяка инфекция могат да бъдат много по-тежки и могат да станат опасни.

 

Муковисцидоза

 

Кистозната фиброза е състояние, което причинява натрупване на лепкава слуз в белите дробове и храносмилателната система.

Това може да причини белодробни инфекции и проблеми с храносмилането.

Cystic Fibrosis.org.uk казва: „Все още не знаем как инфекцията с COVID-19 ще се отрази на хората с МВ, въпреки че сме попитали в международен план.

При тези, които са здрави, това може да е леко заболяване, но хората със значителни гръдни проблеми вероятно са изложени на риск от по-тежко заболяване.

 

Първичен имунодефицит (PID)

 

Първичен имунодефицит е група от над 300 различни състояния, които влияят върху работата на имунната система на организма.

Тъй като коронавирусът може да се разпространи чрез контакт между хора, хората с имунна недостатъчност са изложени на риск.

Все още няма данни колко тежък може да бъде този респираторен вирус при пациенти с ПИ, но ако се съди от опита на Китай, този вирус е много сериозен.

 

Пушенето

 

Експертите предупреждават онези, които пушат, че са изложени на риск да се разболеят сериозно от коронавирус. Ако сте пушач, това е много подходящ момент да спрете този навик. Тези, които пушат, рискуват да получат белодробни и гръдни инфекции като цяло.

Тези, които също са изложени на риск от тежко заболяване от коронавирус, са хората на възраст над 70 години, тези, които са бременни, или тези със сериозно наднормено тегло.

Източник: www.istinskiistorii.com

Коментари