Публикация

Детоксикация чрез ВИТАЛни процедури

Ежедневният ни контакт с околния свят не е толкова безопасен за нашето здраве, колкото би ни се искало. Замърсеният въздух в големите градове, неправилният режим на хранене, негативните емоции - всичко това бавно и постепенно води до значителното натрупване на вредни токсини в човешкото тяло.


Според д-р Огнян Софтов, директор на балнеоцентър „Медика-Албена”, СПА процедурите са изключително подходящо средство, за да се постигне т.нар. детоксикация на организма - „Това всъщност са може би единствените терапии, които са едновременно толкова приятни и полезни за човека. Те имат за цел както да подпомогнат правилното функциониране на мускули, тъкани, кости, нервна система, така и да изчистят тялото от натрупаните вследствие на напрегнатото ни ежедневие вредни токсични вещества”.

Тъй като в  „Медика-Албена” на почит са природните продукти, а не медикаментите и различните химически вещества, д-р Софтов препоръчва терапиите с кал, минерална вода и сено като идеално средство за възстановяване на здравословния баланс на организма.
„Морската, лиманна кал, която използваме, е с отлични целебни качества и с нея могат да се правят кални маски, които доказано възстановяват еластичността и младостта на кожата на лицето.

Минералната ни вода пък е слабо минерализирана и като такава има по-голяма възможност да прониква през кожната бариера. И тъй като кръвоносните съдове са разположени в кожата, по този начин се извършава един общ и цялостен процес на детоксикация на тялото.

Чрез сауната и парната баня също се постигат прекрасни резултати. На всички е известно, че именно чрез потта всички вредните натрупани вещества се отделят от тялото и преминават от организма във външната среда, като по този начин се извършва тяхното елиминиране.”

За любителите на по-нестандартните СПА процедури „Медика-Албена” предлага един доста екзотичен алпийски метод, наречен сенотерапия. За него д-р Огнян Софтов обяснява, че се състои в завиване на цялото тяло с алпийско сено, към което са добавени ароматни билки - „Чрез затопляне при подходяща температура на тялото и сеното се получава едно обилно изпотяване, което пречиства, а приятният аромат на билките и звучащата релаксиращата музика спомагат за максималния комфорт на нашите гости”.

За да постигнете пълна детоксикация обаче, трябва да реформирате и дневното си меню. А това няма как да стане, ако храната, която навлиза в организма ви, е замърсена и с недобро качество. В балнеоцентър „Медика-Албена” е помислено и за това. За щастие курортът Албена разполага със собствени екологично чисти полета, където се произвеждат висококачествени зеленчуци и плодове.

Д-р Софтов е категоричен: „Храната е изключително важен компонент от всекидневието на всеки човек. Ние предлагаме на нашите гости полезни и напълно безопасни продукти, които сами отглеждаме.  Нещо повече – нашата програма „ВИТАЛ”, която носи наслова „Училище за здраве”, обучава хората как сами да си приготвят диетична храна и да спазват правилата на здравословния начин на живот дори когато вече няма да са при нас. Задължителна част от програмата „ВИТАЛ” са и българските билкови чайове, приготвени по специален метод, които чудесно очистват организма от вредните токсини”. 

Коментари