Публикация

Срокът за онлайн подаване на документи за участие в предварителните изпити в МУ-Варна е удължен

Срокът за онлайн подаване на документи за участие в предварителните изпити в МУ-Варна е удължен

Във връзка с извънредните обстоятелства, крайният срок за подаване на документи за предварителните изпити по химия и биология е удължен до 00:00 часа на 03.05.2020 г.


Съгласно заповед на ректора на МУ-Варна проф. д-р Валентин Игнатов, д.м., и предвид регистрирания епидемичен подем на заболявания от грип и остри респираторни инфекции

предварителните изпити в МУ-Варна бяха отложени за неопределено време

Въпреки това, документи за заявяване на участие в изпитите се приемат, като това се осъществява единствено и само онлайн. Заплатените такси за участие в изпитите ще могат да бъдат използвани за последващо обявени извънредни дати, които ще бъдат публикувани допълнително в сайта ни. В случай, че обстановката в страната наложи предварителните изпити да не могат да бъдат проведени, внесените за тях суми ще бъдат прехвърлени за редовните изпитни дати.

На 16 март 2020 г. чрез сайта на МУ-Варна започна подаването на документи

за участие в предварителните изпити по химия и биология за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ и направление „Военен лекар“.

Онлайн подаването на документи е удобна и безплатна опция (не се дължат допълнителни такси, освен тези за изпитите), от която можете да се възползвате 24 часа в денонощието. С подробни инструкции за успешна онлайн регистрация можете да се запознаете тук.

Необходимите документи са:

 

  1. Комплект документи за участие в предварителните изпити, включващ: заявление до ректора на МУ-Варна и декларация за предоставяне и обработване на лични данни, които можете да изтеглите оттук;
  2. Документ за платена такса за изпитите (ако сте избрали плащане чрез банков превод). Ако изберете да платите таксата за изпитите по електронен път, можете да направите това директно в системата за онлайн регистрация чрез ePay или Easy pay;
  3. Кандидатите, които нямат българско гражданство, но имат право да кандидатстват по реда на Правилника за прием на студенти (българоезично обучение) за учебната 2020/2021 година, представят фотокопие на документ за самоличност.

Кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити, имат право да се явят и на редовните изпити

като задължително подават документи за участие в класирането в периода от 15.06.2020 г. до 24.06.2020 г. На 29 юни ще се проведе редовният изпит по биология, а на 6 юли ще се състои редовният изпит по химия. При образуването на състезателния бал се взема по-високата оценка, независимо на коя изпитна сесия е получена.
Важно: МУ-Варна не работи с представители и бюра за прием на кандидатстудентски документи – както във Варна, така и в останалите градове в страната.


Актуална и изчерпателна информация, свързана с приема в МУ-Варна, търсете тук.

Коментари