Публикация

Д-р Христо Мазнейков: Готови сме, само ни дайте защитни облекла!

Д-р Христо Мазнейков: Готови сме, само ни дайте защитни облекла!

Във връзка с кризисната ситуация в страната, МБАЛ „Света София“, като отговорна институция, обяви готовността си да помогне за решаването на тежките проблеми в битката срещу COVID-19. Д-р Христо Мазнейков съобщи:

Всички трябва да се изправим заедно срещу заплахата от коронавируса, за да се справим! Много е важно в момента да се овладее паниката и хората да бъдат спокойни, че болничните комплекси разполагат с нужния персонал, апаратура и легла, за да се погрижат за такива пациенти. Имаме готовност да поемем тежко болните от вируса пациенти. Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 легла и налични респиратори. Обособили сме етаж в новия корпус на МБАЛ „Света София“, който при необходимост може да поеме тежко болни от COVID-19. Очакваме спешно да ни бъдат осигурени необходимите защитни облекла от Министерството на здравеопазването. Коронавирусната инфекция се лекува с интелигентност и всеотдайност! Няма от какво да се страхуваме!.

Още миналата седмица МБАЛ „Света София“ съобщи,

че е готова да приема пациенти с COVID-19, нуждаещи се от болнично лечение. За тази цел вече е направена необходимата реорганизация на отделенията, която осигурява още 41 легла за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 инфекция и умерено тежки случаи. При необходимост може да бъде увеличен броят на леглата чрез допълнителна реорганизация с още 50.

Коментари

Искам да попитам вашите лекари, мед. сестри и санитари, обслужващи болни с COVID 19, къде ще прекарват свободното си от работната смяна време? В дома или ще бъдат принудени да живеят в болницата? И ако ще бъдат принудени да живеят в болницата, за колко дълго време?

Д-р Николакева, вероятно знаете, че има наредби и предписания, които се спазват в такива случаи и важат за всички болнични заведения. 14 дни е социалната изолация на 1 такъв екип. 14 дни ще бъде тяхната смяна в болницата.