Публикация

МБАЛ "Свети Мина" получи 500 шлема и 200 маски за многократна употреба

МБАЛ "Свети Мина" получи 500 шлема и 200 маски за многократна употреба

МБАЛ „Свети Мина“ получи първите 500 защитни шлема, както и 200 маски за многократна употреба. Дарението беше дадено днес, след като вчера пловдивският бизнесмен Георги Гергов откликна на призива за подкрепа мерките на Община Пловдив срещу разпространението на коронавирус. Той обяви, че дава 300 000 лева за вирусологична лабораторията, която предстои да започне работа в УМБАЛ „Свети Георги“, 1000 предпазни шлема за нуждите на пловдивските болници, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

 

Това са първите стъпки, с които Община Пловдив прави възможно преобразуването на болницата в инфекциозна и поемане на леките случаи на хора, заразени с коронавирус. 

 

МБАЛ „Свети Мина“ ще получи и 200 предпазни костюма за многократна употреба, които са изработени от специална материя - 100 % памук, който е тъкан с антибактериална и водоотблъскваща обработка, третирана със сребърни йони, което осигурява  максимална защита от бактерии. Маските и костюмите са проектирани да се носят през целия ден, след което да се перат на 60° и да се използват повторно, могат да се пръскат с вода и да се стерилизират в микровълнова фурна.

 

 

Коментари