Публикация

Лекарите срещу вредите на 5G върху хората

Лекарите срещу вредите на 5G върху хората

От шум в ушите до сърдечна аритмия – такъв е спектърът на оплакванията, за които съобщават пациентите, чувствителни към електросмога. Това твърдят група лекари от Щудгард, Германия.

Всички говорят за значението на 5G мобилната телефони за бъдещето ни и бизнеса, но почтити никой не говори за въздействието ѝ върху здравето и самочувствието на хората.  На това искаха да акцентират група лекари, които излязоха по бели престилки пред централния офис на Kretschmann, апелирайки за запазване на правата на населението.

„Ние призоваваме за стратегии за превенция и защита на населението, допълнителни изследвания и мораториум върху разширяването на 5G“, каза Корнелия Мастел, лекар по вътрешна медицина и кардиология от Winterbach.
„Имаме все повече пациенти в нашите практики, които са свръхчувствителни към електросмог“, твърди Йорг Шмид, специалист по психиатрия и психотерапия в Щутгарт. 
Клиничните картини варират от главоболие, шум в ушите, затруднена концентрация до сърдечна аритмия. И дори ако не е доказана пряка връзка между излъчването на клетъчния телефон и рака, сега има много научно обосновани доказателства за стимулиращите рака ефекти на радиацията. 

„Мобилният телефон 5G може да бъде разширен само, ако е доказана неговата безопасност“, настоява Mästle.
Улрих Арнд, ръководител на отдела за връзки с обществеността, прие писмото от лекарите, като изтъкна, че вече е уговорена среща за интервю, но лекарите, кой знае защо, са предпочели публична демонстрация. 

„Освен това възможностите на страната по този въпрос са ограничени, още повече, че изискванията са изпълнени“, каза Улрих Арнд, което предизвика недоволството на протестиращите.

Stuttgarter zaitung.de.

Снимка: Lichtgut / Лейф Пиеховски

Коментари