Публикация

Под карантина до 12 април

Под карантина до 12 април

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на всички въведени противоепидемични мерки в страната заради коронавируса до 12 април, включително.


Единствената промяна, която се прави, е, че

вече се допуска в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги

при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 

В страната до момента са регистрирани 243 случая на COVID-19.


От 21 март в страната са забранени посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. В цялата страна на входовете на областните центрове има контролно-пропускателни пунктове, полицията пропуска само хора, които се прибират у дома, отиват на работа или търсят медицинска помощ. Бяха въведени часове за пазаруване на възрастните хора - между 8:30 и 10:30 часа.


На 13 март у нас беше обявено извънредно положение заради коронавируса. Бяха забранени посещенията в дискотеки, барове, увеселителни и игрални зали, ресторанти, в големи търговски центрове тип МОЛ останаха да работят само банковите и застрахователните офиси, аптеките, хранителните магазини.

 

Остават затворени университетите, училищата, детските градини и яслите.


По-рано днес министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи пред Нова телевизия, че дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април, ако има нова заповед на Кирил Ананиев.


Министър Вълчев за пореден път отбеляза, че

нулева учебна година няма да има

„Стартирахме успешно с дистанционното обучение. То ще бъде приравнено на присъствено обучение. Работните дни на учителите също ще бъдат приравнени на такива“, категоричен бе министърът на образованието.


Красимир Вълчев прогнозира, че най-трудно ще е за учениците в 12 клас, на които им предстои и кандидатстване във висши учебни заведения. От думите на министъра стана ясно, че ще трябва да има съгласуване с университетите за отлагане на приема.

Коментари