Публикация

Домашните маски крият риск от алергия

Грижите за кожата изискват време, усилия и средства, но са важни за здравето и красотата на всяка жена. Трябва да се обърне внимание обаче на домашните експерименти, които не винаги може да завършат с положителен резултат.


Представителките на нежния пол, които смятат, че могат да се справят с поддържането на кожата си в домашни условия, трябва да внимават с маските за лице от естествени продукти, произведени у дома.

На първо място трябва да се направи консултация с дерматолог, за да се определи типът на кожата и чувствителността към определени естествени продукти.

Едва тогава може да се използват домашни мазила, тъй като пресните плодове и зеленчуци могат да доведат до известни усложнения на кожата, защото чувствителността към определени съставки може да предизвика реакция със слънчевите лъчи при излизане навън без продукт с фотопротекция, обясни за health.bg доц. Мери Ганчева*, дерматолог.

Могат да се получат дори и алергични реакции от продукти като магданоз и праскова, ако не е установено предварително дали кожата е чувствителна към подобни продукти.


*Прочети тук цялото интервю с доц. Мери Ганчева (дерматолог), която може да ви консултира на адрес: София, ул. Позитано №10, кабинет №205, тел: 0888690728

Коментари