Публикация

Здравният министър определи болниците, в които ще се лекуват пациенти с COVID-19

Здравният министър определи болниците, в които ще се лекуват пациенти с COVID-19

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, определяща лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

В заповедта

е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

Медицинският персонал

в лечебните заведения за болнична помощ следва да бъде осигурен с лични предпазни средства и да спазва стриктно въведените в страната и в лечебното заведение хигиенни и противоепидемични мерки.


В заповедта е посочено и

разпределението на болничните легла по лечебни заведения

Контролът по изпълнението й е възложен на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и на заместник-министър Жени Начева.

 

Подробности четете в прикачения файл.

Прикачени файлове

1585300522475document_rd-01-159.pdf

Коментари

От един бакалин не може да се очаква нищо друго,освен болести,глад и мизерия! Първо,трябваше да бъдат затворени границите! Трябваше да бъде обявена обща карантина и да бъде забранено движението между населените места! Всички производства,които не са от крайна жизнена необходимост,трябваше да бъдат затворени! Трябваше да бъдат закупени (но,не от Китай!) или произведени над 14 милиона бавни,надеждни теста и да се започне повсеместно изследване на населението,посредством мобилни лаборатории,ОТ ВРАТА НА ВРАТА ("ПО ДОМОВА КНИГА") в условията на строга карантина! Така направиха,вече в Румъния! Но,въпросният бакалин,няма нищо общо с медицината,а е спуснат от мутро-сикаджията! Целта е да се откраднат,колкото може,повече пари от бюджета (тоест,от нас),за да си напълнят гушите и да лоясват,още повече,престъпниците,които сме легитимирали с робското си овчедушие,като им разрешаваме,да ни управляват! Те,ще ни убият! Да не дава Господ,но,интензивните отделения са пълни с некадърни интернисти и празни откъм специализирана апаратура и предпазни средства за самите медици,което не само,че няма да ни помогне,но би ни убило ,дори и по-бързо! Вече две седмици,стоя в доброволен затвор (в къщи),защото ме е страх да излезна! През това време,паническото ми разстройство силно се задълбочава! Дори,напуснах работа от страх,а парите ми се стопяват! Това,не е държава,поради това,че и самите ние сме маймуни! Или както с право ни наричат Немците "УнтърМеншънт"-примати!

Анонимен
28 мар 2020 01:22

Ананиев, давай си оставката! Ти си супер некомпетентен и неграмотен медицински! Бедствие за здравеопазването и пореден некомпетентен здравни министър!

Дано не се налага да се ползват тези болници и отделения!

Петър  Галев
28 мар 2020 07:27

Ако стоите зад мнението си, излезте с името си! Иначе сте в графата СПАМ.

Анонимен
27 мар 2020 21:58

до кога заразените ще бъдат разнасяни по болниците като циганин разнася мечка,как ще лекувате хронично и неотложно болните в близост до заразените,кога ще изградите изолирани центрове не проумявам какво още се чака,пак ли свършиха парите или се накърнява нечие его.....ако се работеше колкото се говори......