Публикация

Д-р Лъчезар Лозанов: Пациентите с диабет да не пренебрегват здравето си въпреки ситуацията

Д-р Лъчезар Лозанов: Пациентите с диабет да не пренебрегват здравето си въпреки ситуацията

Доц. Лъчезар Лозанов, началник на Отделението по ендокринология към Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда:


При засилени мерки за безопасност, Отделението по ендокринология на болница „Токуда“ продължава да осигурява консултации и лечение на ендокринно болните пациенти в условията на тази трудна епидемиологична обстановка.

Доц. Лъчезар Лозанов
Доц. Лъчезар Лозанов

В момента пациентите със захарен диабет са особено уязвими

Вероятно има много диабетици, които се нуждаят от лекарска помощ, които имат високи кръвни захари, не знаят как да дозират инсулиновите си дози, имат болки по крайниците, възпаления, бъбречни проблеми и т.н., но не знаят какво да направят в този момент. 

 

Апелирам диабетиците и всички хронично болни пациенти да не пренебрегват симптомите си, както и всяка промяна на здравословното си състояние. Не се подавайте на страха, посещавайте лекарските кабинети, за да получите адекватна и експертна грижа. В Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда се извършват стриктни дезинфекции и има достатъчно предпазни средства за пациентите и персонала, т.е. взети са всички мерки за вашето безопасно посещение по медицински причини.


Най-добрата консултация винаги се получава в пряк контакт между пациент и лекар, но ако имате телефонния номер на ендокринолога си, не се колебайте да го потърсите при необходимост.

За въпроси и помощ от специалистите на Отделението по ендокринология можете да разчитате на директен телефонен контакт с лекарите

и през кол-центъра на болницата, но помнете, че най-добре е консултациите да бъдат осъществени лично в кабинетите и отделението, където са взети всички противоепидемични мерки за вашата сигурност.


Предоставям ви директен контакт лично с мен - доц. д-р Лъчезар Лозанов, началник на Отделението по eндокринология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - 0888676447.


Уважаеми пациенти, апелирам ви да не се лишавате от експертната грижа на вашите лекуващи лекари - в кабинетите, в болниците и дори по телефона!


Според последна информация от Американската диабетна асоциация хората с диабет не са по-склонни да се заразят от COVID-19 от тези в общата популация.

 

Но

хората с диабет са склонни към сериозни усложнения при вече установен COVID-19

Тези от тях със сърдечносъдово заболяване или други усложнения от диабета е възможно да имат по-сериозни последствия от COVID-19, както и от други вирусни инфекции, тъй като способността на организма им да се пребори с инфекцията е компрометирана. 

 

Могат да се изявят по-чести кетоацидози, за това в тези случаи е необходимо да се преоцени лечението, особено при тези болни, които са на метформинови и SGLT-2 препарати. Това още веднъж доказва необходимостта от продължаване на периодичните, а при необходимост, дори спешни консултации с ендокринолог.

Препоръчваме да пиете повече течности, да се храните разнообразно

с повече плодове и зеленчуци, да намерите начин да се движите повече в домашни условия. 

 

Желаем ви здраве и сме на ваше разположение! И помнете - НЕКОНТРОЛИРАНИЯТ ЗАХАРЕН ДИАБЕТ НЕ МОЖЕ ДА ЧАКА!

Коментари