Публикация

Джинджифилът помага при кашлица

Джинджифилът помага при кашлица

Джинджифилът е едно от средствата, които ефективно облекчават кашлицата и болките в гърлото. В медицинските среди дори го наричат „природното злато“.  Учени от Университета в Мериленд отбелязват, че причината за това лечебно свойство на растението са Ароматните съединения gingerols, shogaols и zingerone, които се съдържат в него. Тези химични вещества действат антибактериално, аналгетично, успокоително, отхрачващо, противокашлично, антивъзпалително, антиоксидантно и антиеметично.

 

Същевременно германски изследователи са открили, че джинджифилът спомага за отделянето на съединението dermicidin, което се произвежда от потните жлези. То се транспортира до повърхността на кожата, като осигурява защита срещу нахлуването на микроорганизми и бактерии като ешерихия коли, която най-честата причина за кожни инфекции. Това съединение предпазва също така от появата на гъбички, включително Candida albicans и страфилококи.

 

Проучване от изследователи от Колумбийския Университет показва, че пречистени компоненти на джинджифила могат да помагат на пациенти с астма и да

Облекчават дишането

Предклинични проучвания сочат също така, че джинджифилът е незаменим дори при онкологични заболявания. Той унищожава раковите клетки и облекчава страничните ефекти при провеждане на химиотерапия.

 

Джиндифилът се използва се в медицината в продължение на хиляди години за лечение на различни състояния като: гадене, главоболие, морска болест, простуда, грип и особено активен срещу кашлица. Едва по-късно влиза в употреба в кулинарията и козметиката.

 

По време на сезона на вирусите

когато кашлицата е един от основните симптоми на развита инфекция, джинджифилът е незаменимо средство, използвано при лечението. Екстракти от растението се включват в редица сиропи за кашица.

 

 

 

 

Изключително подходящ за деца е сиропът N-Ti-Tuss, който може да се употребява, както при суха, така и при влажна кашлица. В него има комбинация от седем билки, включително джинджифил. Те спомагат за отхрачването и облекчават болките в гърлото. Комбинацията от билки е разработена според принципите на Аюрведа и води до взаимно усилване на тяхното действие, а с това - и до постигане на желания ефект.

 

Четете още:

Ен-Ти-Тус билкови продукти, подходящи при кашлица и болно гърло 

Коментари