Публикация

НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите! Интервю с д-р Анна Савчева – Mедицински управител на ДКЦ ВИТA

НОВО! Стартира ВИТА Телемедицина в услуга на пациентите! Интервю с д-р Анна Савчева – Mедицински управител на ДКЦ ВИТA


От 2 април Болница ВИТА предлага на своите пациенти иновативен начин да получат достъп до професионалните услуги на лекарите от ВИТА за консултация и лечение през смартфона или през таблета чрез така наречената телемедицина.


Д-р Савчева, какво представлява телемедицината?
Телемедицина означава консултиране с лекар от разстояние, чрез свързано с интернет устройство – компютър, таблет или смартфон. Всъщност, това е нещо, което много от нас практикуват отдавна по телефона, чрез мейл или с помощта на интернет форуми. Съвременната платформа Healee обаче, е създадена специално за връзка и достъп до медицинско обслужване от разстояние. Тя предоставя много удобен начин на работа – и за пациента, и за лекаря, като подобрява медицинската услугата на всички нива.


Как се прави това?
За да получиш достъп до консултация, първо трябва да свалиш приложението Healee от App Store или Google Play, или да ползваш app.healee.com .
Healee се използва лесно– просто влизаш в приложението и се свързваш с твоя лекар за секунди. Времето между появяването на проблема Ви и първичната консултация може да бъде сведено до няколко минути. В сегашния момент на изолация и ограничения, за много хора това е единственият достъп до медицинска консултация. Може да се свържеш с лекарите на ВИТА където и да си, без да се налага да излизаш от дома си.


Как да избера лекар?
ТУК  ще намерите кратко представяне на лекарите, които са на Ваше разположение и които очакват Вашите въпроси. Избирате лекар, чиято специалност е подходяща за Вашия въпрос или просто се свързвате с лекаря, който вече Ви лекува.


Това платено ли е?
Да, както всяка услуга, тя се заплаща. Лекарят ще Ви изпрати покана за плащане преди консултацията или ще бъдете таксуван само след като лекарят изпрати покана за плащане и отговори на запитването ви.


А рецепта възможно ли е ли да получа?
След като се свържете с лекаря, ще може да опишете проблема си и да поискате онлайн консултация. Преди консултацията е възможно той да Ви поиска допълнителна информация – медицинска история, лабораторни резултати, изображения. След това лекарят ще отговори с информация за състоянието Ви заедно с терапевтичен съвет. Платформата позволява да си обменяте медицинска документация, снимки, изследвания, образна диагностика, като системата гарантира максимална сигурност и конфиденциалност на информацията.

Приложението е създадено в пълно съответствие с изискванията за съхранение на информацията и надеждно пази данните за Вас и за Вашите проблеми. Лекарите имат право да издават и рецепти чрез приложението.


Тази услуга ще съществува само по време на извънредното положение или ще действа и след това?
Платформата е създадена преди епидемията от COVID-19, нашите лекари работят по този начин от доста време, но сега става все по-актуална по време на ограниченията за прегледи и лечение.
Дори имате възможност за консултации при трима от нашите лекари, ако имате симптоми на корона вируса, за да може те да Ви ориентират и да Ви помогнат как да действате в зависимост от Вашето състояние. Може да разгледате информацията за тях ТУК!
Ако пък напрежението от извънредната ситуация създава у Вас тревожност, депресивни състояния или нервност, бързо може да свържете с психолога ни ТУК!


Надяваме се да Ви бъдем полезни с този иновативен метод на лечение и нашите консултации да станат неотменна част от професионалните медицински услуги във ВИТА. Очакваме Ви!

 

 

Коментари