Публикация

Зеле срещу ПМС, репички срещу миризливи крака...

Правите ли си гаргара със солена вода, за да облекчите възпалението в гърлото? Или пиете една чаша топло мляко преди лягане, за да заспите по-лесно? Повечето хора все по-често се обръщат за помощ към „бабините” средства, за да решат един или друг здравословен проблем.


Тези природни лекове имат подкрепа от страна на традиционната медицина, твърди д-р Роб Хайкс в новата си книга (Old Fashioned Remedies From Arsenic To Gin).

Той комбинира медицинските си знания и дългогодишния си интерес към лечебните свойства на естествените съставки, за да събере на едно място различни интересни и дори странни начини за лечение на различни заболявания и проблеми.

Според него много от тези средства имат наистина впечатляващ ефект.

Ето някои от най-ефективните и необичайни домашни лекове. Те обаче не трябва да се третират като заместител на медицинската помощ от вашия лекар!

Лош дъх

Домати - два или три домата дневно могат да помогнат за предотвратяването на лошия дъх или халитозата. Проблемът се причинява от зле миришещи серни съединения, произвеждани от бактерии, които виреят в среда с недостиг на кислород, като задната част на езика.
Доматите съдържат съединения, които премахват лошата миризма на серните съединения.

Кисело мляко - яжте мляко всеки ден - активните бактерии могат да блокират развитието на „миризливите” бактерии.

Моркови - дъвчете сурови моркови. Лошият дъх често се причинява от загниване на хранителни частици, останали между зъбите. Когато дъвчете, това стимулира производството на слюнка, която помага за премахването на тези частици. Морковените влакна действат и като четка върху зъбите и венците.

Синини и натъртвания

Оцет – потопете парче памук в охладен оцет и го наложете върху засегнатото място в продължение на 10 до 20 минути.
Синините възникват, когато при удряне се прекъснат кръвоносните съдове и кръвта тече под кожата, което води до подуване, промяна в цвета и болка. Оцетът увеличава притока на кръв близо до повърхността на кожата, което помага да се разсее кръвта в насинената област.

Лук – смесете настърган лук с малко сол и поставете върху натъртеното място в продължение на до десет минути. Лукът е богат източник на пигмент, който се смята за противовъзпалително средство. Това ще намали подуването около засегнатото място.

Неприятен мирис на тялото

Репички – направете сок от репичките и с него натърквайте мишниците или между пръстите на краката след душ. Оставете да изсъхне. Репичките са едновременно антибактериално и антигъбично средство.

Сода бикарбонат - напудрете с помощта на гъбичка или памук кожата, за да неутрализирате миризмата. Содата абсорбира пот, течности и други вещества, които допринасят за неприятната миризма на тялото. Помага и при потене на краката.

Диария

Ябълки - настържете една небелена ябълка, оставете за 15 до 20 минути, докато покафенее. Пектинът в ябълките стяга изпражненията и намалява възпалението в червата. Плодовете съдържат ябълчена и винена киселина, които регулират киселинността на стомаха.

Кафява захар – пийте разтвор от една до две супени лъжици кафява захар и топла вода. Меласата в кафявата захар има дезинфекционни свойства, които помагат за унищожаването на вредните бактерии в организма.

Предменструален синдром (ПМС)

Зеле – облекчете чувствителността на гърдите си чрез поставяне на охладени зелеви листа направо от хладилника в сутиена, или намалете болките в корема чрез поставяне на листа върху мястото. Те имат същото действие като студен компрес. Освен това може да се прилагат и загрети чрез леко сваряване в топла вода или затопляне с ютия и т.н.

Лук - яжте половин глава лук дневно в дните преди менструация. Хормоните варират през това време и хромът в лука се смята, че може да балансира нивата им.

Джинджифил и кафява захар - добавете пресен джинджифил и кафява захар към топла вода и пийте два пъти дневно. Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо и хранителните вещества в кафява захар се смята, че успокоява нервната система и така се облекчава болката.

Коментари