Публикация

Още две жертви на коронавируса у нас, 30 са излекуваните

Още две жертви на коронавируса у нас, 30 са излекуваните

За нови 28 положителни проби за COVID-19 съобщи Националният оперативен щаб тази сутрин. Така общият брой на потвърдените у нас случаи на новия коронавирус достигна 477.  З0 са оздравелите и изписани след болнично лечение.

Два са новите смъртни случая

Починал е мъж на 81 г. с доказан COVID-19, хоспитализан преди 7 дни в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора в тежко състояние и много бързо развиваща се двустранна пневмония. Рано тази сутрин в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал и мъж на 58 години. Той е постъпил вчера в лечебното заведение с много тежка форма на двустранна пневмония и дихателна недостатъчност.


Така смъртните случаи в България вследствие на новия коронавирус стават общо 12. Средната възраст на починалите е 62,8 години.


Председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски уточни на брифинг, че към момента

179 души с потвърден COVID-19 са настанени в болница, 20 от тях са интубирани

21 души медицински персонал са с доказана коронавирусна инфекция.

Заразата стигна и Народното събрание

След като стана ясно, че депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е дал положителна проба за COVID-19, всички народни представителни бяха спешно изследвани. Установени са още двама болни - д-р Даниела Дариткова - председателят на ПГ на ГЕРБ, и депутатът от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова.

Коментари